Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Litet julbord med griljerad julquorn

Litet julbord med griljerad julquorn text

Igår hade vi nästan som en liten julafton hemma hos oss. I alla fall med tanke på vad vi åt till lunch. Jag hade fått hem quornfiléer och ett recept med griljerad julquorn. Så vi tjuvstartade julen lite när jag testlagade detta och insåg att det måste ju egentligen inte vara en skinka man griljerar till julafton. Varför inte köra vegetariskt och griljera quornfiléer istället?!!

Julquorn med griljering

3 portioner

 • ett paket med quornfiléer
 • 1 dl dijonsenap
 • två äggulor
 • 10 kryddnejlikor + ett gäng för garnering
 • 1 msk honung
 • rivet skal från en apelsin
 • 1½ dl ströbröd

Litet julbord med griljerad julquorn (2)

Sätt ugnen på 20 grader. Tina quornfiléerna. Mortla de tio kryddnejlikorna. Rör ihop senap, äggulor, de mortlade nejlikorna, honung och apelsinskalet.

Litet julbord med griljerad julquorn (3)

Pensla quornfiléerna med senapssåsen. Vänd dem i ströbröd. Ställ in dem i ugnen och låt dem griljeras ca fem minuter per sida. Garnera filéerna genom att trycka ner kryddnejlikor.

Litet julbord med griljerad julquorn (7)

Färdigt!

Fördelen med quorn är att det går ganska snabbt att tillaga. Om du vill hitta fler recepttips så har jag skrivit en del tidigare. Du hittar dem under kategorin quorn. Även på quorns hemsida finns en hel del recept att testa.

Litet julbord med griljerad julquorn (12)

Vårt lilla julbord igår bestod av dessa julgriljerade quornfiléer, några köttbullar och kokt potatis. Behöver inte vara mer för att det ska kännas som jul.

3 kommentarer

 1. Mums! 😀
  Sv: Ja, jag lyckades väl halvt. Så fort jag kom på andra tankar/känslor så puttade jag bort dessa för att kunna leva i nuet. =)

  1. Är nog inte helt ovanligt. Även hos oss vill de flesta hålla fast vid kött och fisk. Sällan att jag hör någon av de andra efterfråga mer vegetariskt eller mer grönsaker på julbordet. Bara jag om min syster som gör det.

Lämna en kommentar

Annons
Annons