Inspirationsmorgon med Kristin Kaspersen och Sabina Dufberg

inspirationsmorgon biggest loser 2015 träning texter

I morse var jag på en härlig inspirationsträff i TV4-huset där Kristin Kaspersen och Sabina Dufberg höll i träning och hälsosnack inför att Biggest Loser kommer börja sändas igen. På tisdag den 27 januari är det säsongspremiär för programmet, något jag ser mycket fram emot.

Vi började med ett träningspass, som Sabina höll i. Ett gäng tabataintervaller hann vi med och när vi var klara efter knappa halvtimmen av träning var jag ordentligt svettig och trött i kroppen. Utfallshopp, knäböj med hopp, mountain climbers, thrusters och burpees var de övningar vi gjorde och mer behövs inte för att svetten ska drypa.

inspirationsmorgon biggest loser 2015 träning 2Det var en del bloggare och journalister på plats. Här sitter ena halvan av Hormoner och Hemorrojder tillsammans med den andra halvans bebis.

Sabina fick oss att ta i från tårna och jag kan förstå att deltagarna i Biggest Loser har mycket glädje av henne då hon verkligen kan konsten att pusha samt se till varje deltagare. Gissar att de som är med i det programmet inte orkar med ett riktigt så högt tempo som vi körde i, men efter några veckors träning och viktnedgång klarar de nog av det.

Kul var det i alla fall! Älskar när träning är sjukt intensiv och inte håller på alltför länge. Då kan man ta ut sig på ett helt annat sätt än när man tränar länge.

inspirationsmorgon biggest loser 2015 (8)inspirationsmorgon biggest loser 2015 (9)

Efter träningen fick vi en härlig frukost med bland annat grön juice och fullkornssmörgås med västerbottenost och hyvlad morot.

inspirationsmorgon biggest loser 2015 Kristin Kaspersen

Kristin pratade om hur hon ser på hälsa och lite om programmet också så klart. Den stora utmaningen för deltagarna i Biggest Loser är ju att klara av att hålla kvar sin nya livsstil med sund mat och träning, men framför allt ändra om den mentala inställningen. Det är så stor del som sitter i våra huvuden att det allt som oftast är där vi behöver förändra först innan vi kan gå in och styra om i det praktiska vi gör i vardagen.

Det är tydligt att Kristin Kaspersen har hittat sin sunda och balanserade livsstil nu efter att ha kämpat för det i många år. För henne är träningen något naturligt, som alltid finns med och inte är något hon egentligen reflekterar över att hon gör. Det är ju så det måste vara för att det ska bli en del av ens livsstil.

inspirationsmorgon biggest loser 2015 sabina dufberg

Tycker att även Sabina har mycket klokt att säga om det här med hälsa. Jag hann växla några ord med henne innan jag stack och hon står verkligen för hälsa som helhet där allt – träning, kost, sömn, det mentala välmåendet, familj, vänner m.m. – hänger ihop och måste fungera för att man ska må bra. Synd att det inte riktigt kommer fram i programformatet, som är lite för mycket vinklat åt viktnedgångshållet, tycker jag. Men detta till trots ska det bli kul att följa de deltagare som är med denna gång.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.