Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mina tips för en bra torsdag

Torsdagspepp

God morgon denna torsdag! Hoppas att vi får se lite sol idag med. Jag har fått mersmak efter de solstrålar jag fick uppleva igår. Men oavsett tänker jag göra mig en bra torsdag. Här kommer några tips från mig för en fin och bra torsdag.

Torsdagspepp smoothie (4)

Ät en god och näringsriktig frukost som du står dig länge på. Gör som jag gjorde igår morse och blanda till en smoothie direkt på morgonen. Det tar inte längre tid än det gör att plocka fram bröd och pålägg. Och om du har väldigt mycket tidsbrist på morgonen kan du förbereda genom att plocka fram mixern och torrvarorna kvällen innan. Gör en stor sats så att det räcker till fler i familjen och kanske till och med till en kvällssmoothie.

Min smoothie igår smakade hallon, jordgubb och lite lakrits. Till frukost toppade jag den med granola och till kvällsmålet med rostade solrosfrön och jordnötter. Här kommer receptet.

Hallon- och jordgubbssmoothie

2-3 portioner

  • 400 gram kvarg
  • 1 dl naturell yoghurt
  • en rejäl skvätt mjölk
  • 3 skopor proteinpulver med jordgubbssmak (jag använde denna från Holistic)
  • 1-2 dl hallon (gärna frysta)
  • 1 tsk lakritspulver
  • 2 msk krossade linfrön

Mixa och servera!

Om du redan har ätit frukost kan du ju göra denna imorgon istället och starta fredagen på ett bra sätt! 😉

Spendera tid utomhus! Om du jobbar; ta en lunchpromenad. Passa på att tanka dagsljus även om inte solen lyser. Hitta en vacker plats, sitt ner en stund och njut av stunden.

Ring/sms’a/skriv ett brev till någon som du inte har pratat med på länge. Visa att du bryr dig om och tänker på den personen!

Lyssna på en bra podcast. Denna gång vill jag tipsa om när Anna Hegestrand intervjuade Blossom Tainton i podden Livshjulet. Blossom har ju varit med länge i tränings- och hälsobranschen och jag tycker att hon har ett bra tänk. Hennes motto “Kör hårt, men ta det lugnt!” är klokt då det finns alltför många som bara kör hårt och inte tar det lugnt. Det är i viloperioderna som våra kroppar tar till oss all träning. Var inte rädd för att vila periodvis utan följ Blossoms råd där att också ta det lugnt mellan varven. Det som var lite kul med detta poddavsnitt var att Blossom ifrågasatte hela konceptet med livshjulet, som podden är baserad på. Hon menar att det inte hjälper att vi har höga poäng på alla tårtbitarna i livet om vi inte har ro i själen. Det ligger något i det att vi tror att vi ska hitta lyckan “om vi bara blir vältränade först” eller “om vi har mer pengar eller det där jobbet” eller vad det nu kan vara. Vi behöver hitta vårt lugn och vår balans ändå. Hon ställer saker på sin spets i den intervjun och det fick mig att tänka. Helt klart intressant. Mot slutet av månaden ska hon tydligen starta igång en PT-onlineverksamhet vid namn House of Blossom, likt den som Lovisa driver med Lofsangruppen. På sin hemsida skriver Blossom en del om det här med balans och attityd. In och läs!

Om du ska träna idag; träna något som du verkligen tycker är kul och längtar efter. Och sätt på bra musik till passet!

Avsluta dagen med att skriva ner tre saker som du har gjort bra just idag. Somna med de orden på näthinnan.

torsdagspepp film

Ha en underbar torsdag! ♥

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons