Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HealthstoriesWorkoutstories

Inte alltid träningsglädje

Vinter (6)

“Träning ska vara roligt” och “Träna det som du tycker är kul”, är ord som brukar komma från mig. (Har skrivit mer om det här.) Och så tycker jag, men sanningen är att det är inte varenda träningspass som är roligt. Och så är det för oss alla. På samma sätt som det inte alltid är roligt att gå till jobbet så är det inte alltid roligt att träna. Sedan så underlättar det såklart om man tycker att de flesta träningspass är roliga.

Idag tränade jag något som jag inte tycker är kul och jag var inte ett dugg sugen på det. Men jag gjorde det och glädjen efter ett sådant pass är ofta större än efter ett ordinärt.

Vinter (8)

En halvtimme inomhus på spinningcykeln var min tråkiga träning idag. Men eftersom jag körde några knep för att göra träningen roligare så gick den där halvtimmen ganska så snabbt. Sedan avslutade jag med 200 mountain climbers (100 per ben) innan jag ansåg mig vara klar med träningspasset.

Mina knep för att göra tråkig träning roligare:

  • Sätt på bra musik, ha en fin utsikt att titta på och/eller se något kul på datorn/mobilen under tiden. Jag kollade ut genom fönstret på all snö samt såg ett program på webb-TV.
  • Sätt upp ett mål med träningspasset, ex. en viss tid eller sträcka och beta sedan av detta bit för bit genom delmål.
  • Avsluta träningen med att träna något du tycker är kul eller stretcha till avslappnande musik.
  • Fokusera på att vara i nuet. Bit ihop och ös och tänk inte så mycket.
  • Ta en minut i taget genom att köra intervaller. Då tycker i alla fall jag att tiden går snabbare. Varje minut har sitt upplägg; snabbt, långsamt, hårt, mjukt eller vad det kan vara, och fokusera enbart på det.
  • Kör ett kort, men desto mer intensivt, pass.

Vinter (5)

Desto roligare träning har alla promenader i snön varit idag. Det är ren och skär njutning för mig även om det är ganska jobbigt att dra vagnen bitvis nu.

Lämna en kommentar

Annons
Annons