Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Kycklingburgaren Årets MåBra-val

Max hamburgare (3)

Strax före middagsdags i fredags plingade det på dörren och vi fick ett bud från Max med en härlig kycklingmiddag i. Väldigt lämpligt eftersom vi alla var sugna på burgare till middag. Och nu fick vi testa en variant med kyckling.

Dessa kycklingburgare från Max och Kronfågels Delifresh har blivit utsedda till Årets MåBra-val 2014 av tidningen MåBra. Inte fy skam det inte! Detta för att de har en hög proteinhalt och låg kolhydrathalt tack vare att de är gjorda på helt kött. Burgarna är gjorda på svensk kycklinglårfilé och går snabbt att tillaga eftersom de redan är färdiggrillade när de kommer i förpackningen.

Max hamburgare (2)

Med middagsbudet kom inte bara själva burgarna utan även fräscha grönsaker som sparris, vårlök, ärtskidor, rädisor och körsbärstomater. Jag stekte de gröna grönsakerna i olja och kryddade med flingsalt och svartpeppar. Sedan lade jag upp allt det härliga på ett stort fat tillsammans med några andra sorters grönsaker så att vi hade mycket att äta av till burgarna.

Max hamburgare (8)

Dressingen som följde med var ingen favorit, men allt det andra var gott. Jag hade tacosås på min kycklingburgare istället och det var mycket godare. Vet att jag har tipsat om det förut, att jag helst äter mina burgare med Fazers fruktkuse eller frökuse när jag har bröd till. Tycker det brödet passar utmärkt till!

Testa gärna kycklingburgarna ni med. De ska finnas i en frysdisk nära dig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons