Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Veckans utmaning: träningspasset 280

Karin 280 passet (13)

Hos oss är det ju sjukstuga för tillfället och just därför känner jag för att dra igång en träningsutmaning den här veckan. Och så hoppas jag att några av er vill vara med på detta!

Jag kommer ju ha lite svårt för att träna någon annanstans än hemma, åtminstone i början av denna veckan. Därför tänker jag mig en träningsutmaning som går att genomföra vart som helst; hemma, på gymmet, jobbet eller där man är.

Utmaningen består av att göra 280 stycken repetitioner av ett antal övningar och man väljer själv om man gör samtliga repetitioner på raken eller delar upp dem på flera tillfällen. Om man väljer att dela upp dem på samtliga dagar under veckan blir det 40 reps per dag.

Karin 280 passet (5)

När man har gjort alla 280 reps av samtliga övningar är man klar och har då klarat av utmaningen. Då spelar det ingen roll om det är på tisdag eller söndag. Huvudsaken är att man har gjort dem. Här kommer övningarna!

Träningspasset 280 – #280utmaningen:

  • 280 armhävningar – du väljer själv om du gör dem på tårna eller knäna
  • 280 upphopp
  • 280 sekunder, d.v.s. 4 minuter och 40 sekunder, i plankan – du väljer själv om du gör dem på tårna eller knäna
  • 280 knäböj – så djupa som du kan!
  • 280 utfallssteg på vardera ben
  • 280 jumping jacks
  • 280 mountain climbers med vardera ben

Karin 280 passet (7)

Det handlar alltså om sju övningar och du har sju dagar på dig att klara dem. Borde inte vara så svårt va?!!

Jag sätter igång idag och så får vi se hur många jag orkar av vardera övning. Var med du också, vettja! Berätta gärna genom att kommentera här eller maila till fitnessochhalsa[email protected] om du är med i utmaningen. Och om du skriver om den, hashtagga gärna #280utmaningen. Vore så kul om vi blir ett gäng som kör detta och peppar varandra. Träningen blir så mycket roligare då!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons