Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Fånga stunden!

Fånga stunden (16)

Sedan jag fick barn har jag blivit bra på att ta vara på de små stunder som ges och passa på att träna, sova, få egentid eller vad det nu kan vara när tillfället ges. De flesta småbarnsföräldrar är nog lite av experter på det. Sedan är det ju lite olika vad man väljer att prioritera att göra när dessa stunder kommer upp. För mig är det ofta träningen som prioriteras i första hand, men om jag ligger efter i sömn eller har ett enormt behov av att få sitta och läsa i fred en stund så får det komma före.

Idag var en typisk “ta-till-vara-på-varje-liten-stund-för-att-få-till-lite-träning-dag”. Först fångade jag en stund på 10 minuter och gick till en park för ett par tabataintervaller. Upphopp, armhävningar och plankor blev det. Sedan var det dags för föräldragruppsträff.

Fånga stunden (11)

När jag promenerade hem igen somnade Smilla i vagnen och jag såg min chans till att hinna med några backintervaller i den branta backen strax innan vårt hus. Tycker egentligen att just backintervaller är den tråkigaste och jobbigaste träningsformen, men jag tänkte att jag inte behöver göra så många. Det blev sex stycken innan jag tog vagnen och gick hem.

Med det fina och soliga vädret som vi har idag kändes det inte så lockande att gå in igen så jag fångade möjligheten till några utfall och knäböj på tomten också. Totalt sett blev det ändå lite träning idag bara för att jag fångade de stunder som gavs.

Fånga stunden (7)

Att plocka en blomma för att lukta på den, att stanna upp och vända ansiktet mot solen, att ta upp sin bebis för att kramas och hålla om eller att ta några foton på fina vårtecken är också sätt att fånga stunden på. Underbara stunder som förgyller och berikar vardagen så mycket.

Lämna en kommentar

Annons
Annons