Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Klokt om kost

kvarg bärsås granola (3)

Torsdag brukar innebära att jag peppar lite extra samt ger lite mer länkkärlek än vanligt. Den här torsdagen vill jag prata om kost. Det finns många träningsbloggar som är bra på att blogga om mat och med det menar jag att de delar med sig av härliga recept och tipsar om god och hälsosam mat. Men det är inte riktigt lika många som bloggar om kost, det vill säga resonerar kring mat, dess näringsinnehåll och huruvida det är bra för oss eller inte.

chiasylt och pureer (4)

Några finns det som jag tycker är extra bra på det här med att blogga om kost. Kristina Andersson på Healthy Living är en av dem. Det är tydligt att hon har mycket kunskap om ämnet och hon har ett bra tänk när det kommer till kost. Här har hon till exempel skrivit om tillsatser och här reder hon ut begreppet socker.

Alexandra Petersson, som bloggar på Women’s Health, skriver också ofta klokt om kost. Här är till exempel ett inlägg om fruktos.

frukost

Och så har vi Jacob Gudiol, som är en riktig expert när det kommer till både träning och kost. Jag gillade hans inlägg om den smaksatta kvargen för några veckor sedan. Lindahls kvargsorter med smak av bland annat nougat och hallon har blivit hyllade av många i träningsbloggvärlden. Men Jacob dissar dem totalt. Och det gör han helt rätt i, tycker jag. En kvarg med smak av hallon som inte innehåller minsta lilla av äkta hallon känns inte jätte lockande. Då äter jag hellre naturell kvarg och smaksätter med hallon själv. Här hittar du hans inlägg om kvargen.

10 kommentarer

  1. Ääh, nu kom jag på att jag ju skulle skriva om KOST, utmaningen från dig…. Har helt glömt bort. Lovar att göra det förr eller senare 🙂 Ha en strålande torsdag! Kram

  2. Kul med bra länkar! Älskar visserligen Lindahls nya kvarg, men klart alla får ha sina åsikter. Jag äter och njuter av allt jag gillar – från godis, kakor, bullar, glass till fisk, kött broccoli, morötter och vad det nu må vara 🙂 Kram!

    1. Ja, visst är det alltid trevligt med länkkärlek!

      Jag har inte smakat den nya kvargen och den är säkert god. Är också en sådan person som äter av allt och skulle egentligen inte ha något problem med att äta den. Men jag väljer hellre att smaksätta den naturella kvargen med naturliga bär och frukter istället för att äta konstgjord hallonsmak. Och så njuter jag av det där andra, som bullar, kakor och choklad desto mer.

      Ha en bra dag! Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons