Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Min chiafavorit

Energibollar-chia 2

Jag har precis lagt upp en post på Instagram (karinfitnessochhalsa heter jag där om du inte visste det) om det som är min chiafavorit. Fick fundera lite först då jag gillar både chiapudding, smoothies med chia och att ha dem i kakor. Men vinnaren blir ändå att ha dessa hälsosamma frön i hälsobollar tillsammans med annat gott. Förutom att de bidrar med fina prickar så ger de en massa bra näring till kroppen. Bollarna ovan på bilden innehåller, förutom chiafrön, vita bönor, kokos, jordnötter och annat gott. De här äter jag gärna när jag blir lite hungrig eller sugen på kvällskvisten eller som ett mellanmål i farten. Här hittar du receptet.

chia smoothie

Annars kan man toppa sin smoothie med chiafrön

chiagröt-banan-choklad

… göra en pudding med det och kakao så att det nästan smakar som chokladpudding för att sedan toppa den med banan och bär…

chiapudding-1

… eller så smaksätter man chiapuddingen med kokos och vaniljpulver samt har i bananskivor och hallon på toppen…

Black-bean-chocolate-chili-cookies

De här kakorna är så galet goda och de innehåller också dessa frön…

chiasylt-och-pureer

… och chiasylt har jag gjort några gånger. Super enkelt och barnen äter det lika gärna som vanlig sylt. Så mycket bättre att söta med banan än med vanligt socker!

Friggs-riskaka-chiafrön-1-e1421326658274

Den nya riskakasmaken med chiafrön tycker jag är god…

Energibollar-chia 1

… men som sagt, allra godast är ändå de här bollarna. Varför jag lade upp det på Insta nyss? Jo, för Life har en tävling där man ska lägga upp sin favorit med chiafrön och då ha chansen att vinna en massa av dessa frön. Sista tävlingsdag är idag så om du också vill vara med får du passa på snart!

Lämna en kommentar

Annons
Annons