Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Minnenas stad

Stockholm (4)

Eftersom jag hade ett ärende inne vid Slussen igår passade jag på att vara i stan alla timmar mellan förskolelämning och -hämtning. Smilla gillar att åka vagn och jag gillar att promenera runt.

Det var välbehövligt efter semestern att få spendera tid med bara bebis och ha möjlighet att bara gå runt i stan och se på alla fina vårtecken. Vi har visserligen haft en jätte härlig semester, men det blir påfrestande med fyra viljor och framför allt en trotsig treåring under så pass många dagar. Tror att vi alla mår bra av att det blir lite paus från varandra när Wilmer är på förskolan.

Vädret var soligt och härligt så jag passade på att gå mycket. Hade inga mer måsten än besöket på hotellet vid Slussen så jag gick och gick. Förutom några år i Göteborg och ett år i Tyskland har jag bott hela mitt liv strax utanför Stockholm. Jag har alltså många minnen från den här staden och när jag passerade olika platser på min promenad igår tänkte jag på allt jag har gjort i Stockholm.

Stockholm (35)

Från Centralstationen gick jag mot Kungsträdgården. Där hängde jag och mina kompisar mycket när vi var tonåringar och just hade fått börja åka in till stan. Jag minns många vattenfestivaler och Smaka på Stockholm i den parken.

Stockholm (11)

Eftersom jag skulle mot Slussen svängde jag av och passerade Skeppsbrokajen. Många båtar låg inne och guppade på det glittrande vattnet. När jag var yngre och pluggade jobbade jag som guide på somrarna. Jag minns många stunder från just den kajen eftersom det var därifrån båtarna, som jag guidade på, avgick.

När jag gick längs med vattnet tänkte jag på min mamma, som jag minns hälsade på mig när jag guidade på en av båtarna. Hon var bra på det, att komma och hälsa på mig på de olika jobb jag hade som ung. Det var nog för att hon brydde sig så mycket och var så intresserad av det vi som hennes döttrar gjorde. Det är fint med minnen, men vissa minnen är också jobbiga. Jag grät några tårar medan jag gick där och tänkte på henne.
Stockholm (1)

Stockholm (3)

Slussen är inte någon fin plats just nu när de bygger så mycket där. Men det är alltid lika fint att blicka ut över vattnet därifrån. Efter mitt ärende stod jag och Smilla där en stund och myste. Och så hade vi mellispaus med banan till henne och kaffe samt ett par energibollar till mig.

När jag är vid Slussen tänker jag alltid på alla de gånger jag har instruerat aerobics och annan gruppträning på World Class där. Det var på det gymmet jag fick mitt första jobb som instruktör och där jag höll min allra första klass. Jag minns än idag hur galet nervös jag var då. Men det gick nog ganska bra för något annat minns jag inte i alla fall.
Stockholm (15)

Jag gick längs med vattnet tillbaka igen, förbi Skeppsbron och bort till Nybrokajen. När jag går förbi där tänker jag alltid på de gånger jag har åkt med en av skärgårdsbåtarna ut i Skärgården. Det är sommarkänsla det!
Stockholm (29)

Nu hade jag gått ganska länge, men det var så skönt och Smilla var nöjd så jag fortsatte. Framme på Djurgården mötte jag en löpargrupp, som coachades av Malin Ewerlöf. Klockan var runt lunchtid när jag gick där och mängder med löpare var ute på en lunchrunda. Åh, vad sugen jag blev på att springa!

När jag för några år sedan jobbade på ett kontor intill Humlegården brukade jag ta morgon- eller lunchlöprundor på Djurgården. Finns knappt en bättre plats att springa på!

Stockholm (18)

Stockholm (23)

Stockholm (25)

Stockholm (27)

Det knoppade och spirade för fullt på Djurgården och hade det inte varit för att vi behövde äta lunch så hade jag gärna promenerat vidare där. Nu blev det en kort sväng där innan jag gick tillbaka mot stan.

Jag hann med att shoppa kläder till både mig och Smilla och sedan lunchade vi på en solig Hötorgstrappa innan vi begav oss mot tåget.

Under dagen hade jag på mig min Garmin och kunde konstatera att gårdagens alla promenader utgjorde 18,5 kilometer. Inte illa! Och jag hann knappt reflektera över att jag gick så långt.

Lämna en kommentar

Annons
Annons