Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Trägen vinner!

trägen vinner (1)

Vet inte hur mycket ordet “trägen” används nu för tiden egentligen. Jag kommer ihåg att jag läste om det som barn i en bok som hette “Solglitter” och som mina föräldrar hade läst när de var barn. Där fanns en historia om en pojke som hette just “Trägen vinner” och det var för att han aldrig gav upp. Så är det med mig också. Om jag har bestämt mig för något så ser jag till att uppnå det på ett eller annat sätt.

Ta det här med backintervaller till exempel. Det är något jag tycker är tråkigt och extremt jobbigt. Att det är jobbigt är en sak. Det ska det ju vara. Men det är trist att jag ska dra mig så för att göra det, speciellt eftersom det är så tidseffektiv träning och en av få träningsformer som är enkel för mig att göra som mammaledig. Bara att passa på när Smilla sover i vagnen, ställa henne intill backen och köra på.

trägen vinner (2)

Så, jag har bestämt mig för att börja gilla backintervaller. Och jag har kommit på att om jag gör det ganska ofta, men inte så många backar per gång så borde jag börja gilla det mer och mer. På vägen hem från förskolan passerar jag alltid en brant uppförsbacke och på förmiddagen när jag går hem sover Smilla nästan alltid som bäst så då är verkligen den optimala tiden för att ge sig på den där backen.

Jag var där igår och sprang och i förmiddags stannade jag till där igen. Tänkte att jag springer bara sex gånger upp och ner. Men det blev åtta. Och viktigast av allt; jag tyckte det var ganska så roligt, om än jobbigt också!

trägen vinner (3)

När jag sprang mina snabba ruscher uppför backen och det dessutom blåste stark motvind kände jag verkligen att jag levde. Och det är precis så det ska kännas när man tränar, att man får kämpa, ta i och hela tiden kan se hur man närmar sig målet. “Bara lite till så är jag uppe vid backkrönet!“, ekade det i mitt huvud och sedan kunde jag jogga ner och hämta andan inför nästa rusch.

Nu tänker jag fortsätta med det här tänket och upplägget ett bra tag till; att springa uppför den branta backen ett antal gånger så ofta som möjligt när jag ändå går den vägen. När jag sedan enkelt springer 20 backintervaller utan att blinka kan det vara dags att ge sig själv en ny utmaning. 🙂

trägen vinner (4)

Dagens träningsoutfit: linne, löparjacka och tights från Röhnisch, skor från NIKE

2 kommentarer

  1. Grymt! Jag hatar ju att springa, men kan tänka mig att jag kanske tycker intervaller är något roligare än att bara springa på i samma takt. 😛 Ska ta mig ann dom där intervallerna bara. Typ. Snart. 😉

    1. Jag är precis tvärt om, att jag gillar mer att springa i samma tempo än att växla tempo som i intervaller. Men jag förstår vad du menar. Det är ju mer omväxlande och blir mindre långtråkigt att springa intervaller.

      Du får köra hårt när du tar dig an dem!

Lämna en kommentar

Annons
Annons