Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

ägg

Tillhör du också dem som äter galet mycket ägg under påsken? Jag gör det i alla fall. Det gör jag i och för sig när det inte är påsk också. Och jag äter dem med glädje på många sätt. De är goda, mättande och hälsosamma! Här kommer några äggfakta.

påskfrukost

Påskägg (4)

Äggfakta – svenskarna förstår sig på det här med ägg:

  • Under en vanlig vecka konsumerar vi cirka 2000 ton ägg i Sverige, vilket motsvarar nästan 32 miljoner ägg. Under påskveckan äter vi cirka 60 miljoner ägg.
  • Färsk statistik visar att 80 procent av svenskarna anser att det alltid ska finnas ägg hemma.
  • Enligt SCB ökade äggkonsumtionen med 46 procent mellan 2000 och 2012.
  • Det finns en kokbok som heter Ägg och som innehåller rätter med just bara ägg. Den är perfekt när man är äggsugen! Jag har skrivit om den här.

äggfakta

äggfakta 2

äggfakta 3

Älskar du också ägg?

Äggfakta från Svenska Ägg

4 kommentarer

  1. Jag gillar ägg!! Brukar koka ett gäng och ha i kylen. Jag äter ett ägg till frukost varje morgon på jobbet och på ibland på kvällen efter träning

  2. Jag älskar ägg! Och är väldigt glad att vi får mycket ägg av min sambos morföräldrar, Öländska sprätthöns som kacklar omkring fritt på gårdsplanen. När vi köper ägg blir det alltid ekologiska sådana, gärna från lokal producent – man vill ju liksom att hönsen ska ha haft det bra!

Lämna en kommentar

Annons
Annons