Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Dulce de leche

Har haft en burk med kondenserad mjölk hemma ganska länge och inte vetat vad jag skulle göra med den. Men så kom jag på att jag hört att man ska kunna kolasås av den och det är ju gott till glass. Så det var vad jag gjorde!

I två timmar kokade jag burken i vatten. Jag såg till att det fanns tillräckligt mer vatten för att täcka hela burken. Sedan ställde jag den att svalna i några timmar.

I eftermiddags satt vi i solen på altanen och åt av denna söta, goda kolasås tillsammans med vaniljglass, vispad grädde och bär. Verkligen inte helt fel det! Och det var dessutom premiär för soligt fika för i år på vår altan. Underbart!

kolasås (6)

kolasås (7)

kolasås (9)

kolasås (11)

kolasås (12)

kolasås (13)

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons