Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Feng shui

feng shui (4)

Jag är verkligen inte någon fengshui-anhängare, men det finns några saker som jag tycker stämmer bra med den filosofin. Det här med att ställa sängen på en viss plats i rummet eller att det ska finnas olika element i miljöerna vi vistas i tror jag inte mycket på. Men att ha det välstädat och organiserat runt omkring sig för att man ska finna harmoni och må bra, det tror jag stenhårt på.

Ibland kan jag nog vara lite väl manisk när det kommer till att städa, organisera och hålla ordning. Men det är ju för att jag mår så mycket bättre av att ha det fint omkring mig! Det spelar ingen roll hur trött jag är eller hur lite tid jag egentligen har. Om det är stökigt hemma är det alltid värt att ta den tiden det tar att få det fint. Då finner jag harmoni på något sätt.

Förutom det vanliga städandet hemma finns det nästan alltid något slags städ- eller fixprojekt som behöver göras och inte förrän vi har fått dem gjorda ligger de och skaver i mitt huvud. Idag tog jag mig tid till några sådana saker, som jag har tänkt på behöver göras ett tag. Jag städade ur vårt överfulla klädskåp i hallen till exempel. Så skönt att få ut alla vinterkläder till friggeboden och få lite mer plats i skåpet istället.

Jag sorterade och fick ordning bland kokböckerna och rensade ut barnkläder, som inte passar något av barnen längre. Sådana saker, som egentligen inte tar så mycket tid, men som ger mig så mycket mer tillbaka när jag är klar med dem.

feng shui (7)

Tidigare i veckan planterade jag om några av våra krukväxter till större krukor. Också en sådan där sak som jag har gått och tänkt på så länge, men inte fått gjort. Nu njuter jag varje gång jag går förbi en av krukväxterna eftersom jag vet att de nu kommer kunna växa till sig och bli så mycket finare i den nya krukan och jorden.

Kanske är jag hemma lite för mycket nu eftersom jag går igång på den här typen av saker. Men jag tror att det främst handlar om att jag är sådan som person. Rent och städat inne ger lugn och ro i sinne. Typ.

feng shui (1)

Jag har varit ensam med barnen idag och det kändes lite tråkigt att jag inte hade tid att leka med Wilmer när han ville det. Så när jag var klar med dagens städprojekt gjorde jag i ordning ett mellis med fruktsmoothie, gjord på apelsin, äpple, hallon, melon och kiwi, samt melonbitar och så gjorde vi en liten utflykt i samband med att vi skulle åka och slänga papper och glas.

Njutningen av att ha fått i ordning blir dock sällan så långvarig för mig tyvärr. Nu tänker jag istället redan på nästa projekt som behöver göras. Våra fönster behöver verkligen tvättas. När de har blivit det kommer jag nog kunna njuta lite mer. Är ett ganska stort projekt dock eftersom vi har så många. Men kanske att det är värt att ta hjälp av Helpling med det. De gjorde ju städningen så bra sist de var hos oss.

Lämna en kommentar

Annons
Annons