Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Flexitarianens kokbok

Flexitarianens kokbok (7)

Det här med att inte äta kött eller i alla fall dra ner på köttet är ju trendigt. Meetfree Mondays är ett begrepp och nu finns det också något som heter flexitarianer, när man äter mindre kött och mer vegetariskt istället. Jag kommer nog aldrig plocka bort köttet helt, men jag gillar att byta ut det ibland och därför blev jag väldigt inspirerad av att titta i den nya Flexitarianens kokbok.

Flexitarianens kokbok (6)

I samband med att jag fick detta bud från Quorn fick jag också den här kokboken. Det är en bok där grönsakerna står i centrum och kött, fisk och skaldjur kommer med ibland. Jag har redan hittat flera rätter jag vill laga!

Flexitarianens kokbok (3)

Sådana här sallader älskar jag. Räkor, avokado, koriander, jordnötter och en Asian style pesto kan liksom inte bli fel!

Flexitarianens kokbok (4)

När jag och Wilmer bläddrade i boken fastnade vi båda för denna härliga milkshake. Helt perfekt att dricka en varm sommardag eller som efterrätt efter en god middag.

Flexitarianens kokbok (5)

Älskar ju allt som innehåller avokado och denna vegoburgare tycker jag såg väldigt smaskig ut.

Flexitarianens kokbok (1)

När jag imorgon lagar mat till vår påskbuffé tänker jag hämta inspiration från denna sparrispaj. Den här är gjord på färdigkavlad smördeg, men jag kommer göra en mer traditionell paj istället och fylla den med liknande innehåll som i boken.

Det här var lite av det jag fastnade för i boken, men det finns massor med mer som verkar gott.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons