Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Första fröerna

fröplantering (1)

Man får ju faktiskt tid för en hel del annat när man är förkyld och inte kan träna. Det kryper lite i kroppen min och jag skulle verkligen vilja springa, hoppa och lyfta tungt, men jag känner att kroppen är för drabbad av förkylningen för att det skulle vara bra. Barnen är också fortfarande snoriga och Wilmer får vara hemma från förskolan hela veckan för att bli riktigt frisk.

Ingen träning och hemma med två barn har gett oss mer tid till pyssel. Igår bestod pysslet av att plantera fröer i små krukor. Basilika och persilja var vad vi frösådde och förhoppningsvis tar de sig så pass att vi längre fram i vår kan plantera ut dem i trädgårdslandet.

fröplantering (4)

Den här smarta prylen har vi fått av min syster. Med hjälp av den tillverkade jag små krukor av tidningspapper.

fröplantering (5)

Jag fyllde dem med jord och sedan kunde vi stoppa ner fröerna och vattna.

fröplantering (8)

fröplantering (9)

Vårt lilla växthus är nu fyllt med små krukor. Där hoppas vi på att få se små blad börja gro snart. Basilikan har jag inga stora förhoppningar på eftersom vi testade att så det för några år sedan och samtliga plantor dog när vi planterade ut dem. Men kanske att vi kan lyckas bättre den här gången. Vore allt bra trevligt att kunna plocka in färsk basilika direkt från trädgården!

Lämna en kommentar

Annons
Annons