Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Goda röror med soltorkad tomat

Röror med soltorkad tomat (1)

Soltorkad tomat är en sådan där härlig smaksättare som går att använda på många olika sätt. Som i röror till exempel. Här får ni recept på två olika röror med soltorkad tomat, som jag har ätit nyligen.

Röd pesto är en härlig variant till den traditionella basilikapeston eller ärtpeston. Jag har tidigare lagt upp receptet på röd pesto med soltorkade tomater här. Den här gången gjorde jag den lite lik, men inte riktigt på samma sätt. Så här kommer receptet på gårdagens röda pesto.

Röror med soltorkad tomat (5)

Röd pesto

röra till ca fyra portioner

  • 3 msk solrosfrön
  • 1 dl soltorkade tomater
  • ½ dl olivolja eller den olja tomaterna ligger i
  • ½ tsk sambal oelek
  • ca 50 gram parmesanost
  • nymalen peppar
  • lite flingsalt

Börja med att rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Se upp så att de inte bränns vid!

När de är klara kör du ner alla ingredienser i en mixer och drar igång. Peston är klar när allt har blandats till en slät massa.

När jag ändå var igång med att rosta frön hällde jag också på pumpafrön. Alltid lika gott att strö rostade frön med flingsalt över maten!

Röror med soltorkad tomat (7)

Förutom peston svängde jag ihop en kall röra med lite smått och gott. Här kommer också det receptet.

Kall röra med soltorkad tomat

röra till ca fyra portioner

  • 100 gram keso
  • ½ liten burk matyoghurt/turkisk yoghurt
  • ½ paket fetaost
  • 4-5 soltorkade tomater
  • chilipeppar
  • peppar

Mosa fetaosten med en gaffel, skär tomaterna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till en röra. Smaka av och servera.

Röror med soltorkad tomat (8)

De här rörorna smakade galet bra till laxen vi åt av till middag härom kvällen och som jag hade lyckan av att få äta som rester igår till lunch.

Lämna en kommentar

Annons
Annons