Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Påskbuffé

Påskbuffe 1

Ännu en härlig dag under påskhelgen som har spenderats med nära och kära när vi har ätit gott och suttit länge vid bordet. Det är ändå bra härligt det här med påsk!

Forskning visar att vi äter mer mat när vi äter från en buffé än när vi äter en maträtt från tallrik. Det är inte så konstigt egentligen eftersom det ofta finns så mycket att välja på från en buffé och som bekant vill ju ögonen gärna ha mer än magen behöver. Är nog bra att jag inte äter buffémat i vardagen. Då blir det också desto godare och mer speciellt att göra det till påsk och jul.

Påskbuffe 2

Till dagens buffébord hade min syster bidragit med några riktigt goda rätter. Den här salladen med mango, avokado, sockerärtor, morot och sesamfrö var magisk. Dressingen bestod av olivolja, risvinäger, fisksås, koriander och en massa annat gott, som hon rabblade upp. Det var den som satte den sagolikt goda smaken till primörerna.

Påskbuffe (3)

Och så stekte hon sparris och toppade med parmesanost. Så gott!

Påskbuffe 4

Min förrättstallrik fylldes med sill, lax, ägg och grönt.

Påskbuffe (5)   Påskbuffe 6

Till varmrätt blev det köttbullar, vegetarisk paj, omelett, brieost och det goda gröna igen.

Till kaffet åt vi byns godaste kardemummabullar och den här kladdkakan med vispgrädde. Oj, så gott!

Lämna en kommentar

Annons
Annons