Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Påskefterrätt

Påskefterrätt och påskbuffe (1)

Igår hade vi svärföräldrarna här på besök och vi åt en härlig påskbuffé tillsammans. Till efterrätt gjorde jag något som gick hur snabbt som helst att göra och som passar bra nu till påsk. Det såg ut som stekta ägg, men bestod av en halv persika och lite spritsad vispgrädde.

Påskefterrätt och påskbuffe (3)

Hittade inga färska persikor i affären. Annars var min tanke att koka sådana i vatten för att kunna dra bort skalet och sedan dela dem i halvor och ta bort kärnan. Nu köpte jag persikohalvor på burk istället. Men det var i alla fall en sort utan något tillsatt socker. Annars är det ju vanligt att konserverad frukt ligger i en sockerlag. Den här låg i fruktjuice istället.

Kul med äggtema även på efterrätten!

Påskefterrätt och påskbuffe (5)

Annars åt vi mestadels av den traditionella påskmaten, som köttbullar, prinskorv, sill, lax och potatis.

Påskefterrätt och påskbuffe (6)

Jag hade även gjort en sparrispaj, inspirerad från en liknande ur den här boken

Påskefterrätt och påskbuffe (7)

… och en ugnsomelett med krämig champinjonstuvning.

Alla gick vi mätta och nöjda från bordet efter den måltiden!

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons