Påskefterrätt
Igår hade vi svärföräldrarna här på besök och vi åt en härlig påskbuffé tillsammans. Till efterrätt gjorde jag något som gick hur snabbt som helst att göra och som passar bra nu till påsk. Det såg ut som stekta ägg, men bestod av en halv persika och lite spritsad vispgrädde.
Hittade inga färska persikor i affären. Annars var min tanke att koka sådana i vatten för att kunna dra bort skalet och sedan dela dem i halvor och ta bort kärnan. Nu köpte jag persikohalvor på burk istället. Men det var i alla fall en sort utan något tillsatt socker. Annars är det ju vanligt att konserverad frukt ligger i en sockerlag. Den här låg i fruktjuice istället.
Kul med äggtema även på efterrätten!
Annars åt vi mestadels av den traditionella påskmaten, som köttbullar, prinskorv, sill, lax och potatis.
Jag hade även gjort en sparrispaj, inspirerad från en liknande ur den här boken…
… och en ugnsomelett med krämig champinjonstuvning.
Alla gick vi mätta och nöjda från bordet efter den måltiden!
Så mycket god mat, mums! Glad påsk!
Glad påsk till dig med, Marja!
Wow, så himla mycket gott! Efterrätten såg sjukt festlig ut. 🙂
Festligt och gott var det!
Vilken rolig dessert! 😀
Ha en riktigt skön helg!
Kram M
Tack detsamma!
Kram
Glad påsk
Glad påsk till dig med!