Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träningspasset 20 till 1

Kombinationsträning

Äntligen är jag så gott som fri från min förkylning! Kände redan igår att jag mådde så mycket bättre och idag är förkylningen ett minne blott. Så skönt!

Igår spenderade jag en del tid i trädgården och grävde dike, något som känns i rygg, armar och rumpa idag. På dagens schema står ännu mera grävning för på torsdag kommer vår nya häck. Men kanske, ja helt säkert, hinner jag också med ett träningspass idag.

Jag tänker mig ett träningspass som går snabbt och är effektivt, som går att göra här hemma helt utan redskap. Ett pass som både ger rosiga kinder, ömma muskler och flåsiga andetag. Passet jag har knåpat ihop kallar jag för 20 till 1 – första övningen görs i 20 repetitioner, nästa i 19 repetitioner och så vidare till sista övningen som man gör i en minut.

Gör passet du med och klocka tiden. Nästa gång du tränar samma pass försöker du slå den tiden!

kettlebells

Eftersom det här passet går ganska snabbt att göra – runt 20 minuter skulle jag tro – behövs inte några pauser. Försök att göra alla övningar i ett streck efter varandra. Glöm inte att värma upp kroppen innan.

Träningspasset 20 till 1:
20 burpees
19 situps
18 mountain climbers/ben
17 knäböj
16 utfall/ben
15 upphopp
14 armhävningar
13 omvända burpees (gör en situps istället för armhävning)
12 utfallshopp/ben
11 smala armhävningar
10 jumping jacks
9 burpees
8 utfallshopp/ben
7 sparkar/ben
6 upphopp
5 burpees
4 utfallshopp/ben
3 smala armhävningar
2 minuter sidoplankor – 1 minut per sida (uppdelad med en paus om behövs)
1 minut planka

6 april uteträning

Sommar, vinter, höst och vår – hemmaträning fungerar alltid att göra och roligast är att göra den utomhus. Jag tänker köra mitt pass ute idag!

9 kommentarer

  1. Vilken bra idé! Detta kommer jag testa. Jag är fortfarande i tänket att “kan jag inte träna en timme så struntar jag i det”. Måste förstå att det går bra med 20 minuter också! Jättebra att du la upp vilka övningar du gjorde med! Ha en glad annandag påsk 🙂

    1. Så brukade jag också tänka tidigare. Men kör man hårt i 20 minuter kan det ge minst lika bra effekt som när man tränar i en timme. Och sannolikheten att ett pass som är 20 minuter långt blir av, än om det tar en timme, är ju större. 😉

      Hoppas du gillade träningspasset!

  2. Om du visste hur många gånger jag kört detta pass och hur många jag delat det med! Så bra. Byter ibland ut övningarna; ikväll blev det svingar istället för burpees och knäböj med vikt etc. Men så bra pass när jag bara vill höra något snabbt och inte allt för komplicerat. Tack!

Lämna en kommentar

Annons
Annons