Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Veckans chiapuddingar – del 1

chiapuddingar i veckan del 1

Som jag skrev i måndags har jag ätit chiapudding till varje frukost den här veckan. Och det har inte varit tråkigt någonstans, kan jag säga. Min frukost har varit galet god varje morgon och eftersom jag har försökt variera min chiapudding har den smakat annorlunda varje dag. Tack till er som gav mig tips på chiapuddingsvarianter när jag bad om det! På så sätt fick jag till några varianter som jag inte hade kunnat komma på själv.

När jag gör mina chiapuddingar gör jag dem oftast ett dygn i förväg. Då har de gott om tid på att gotta till sig i kylen. När jag har blandat chiafröna med mjölken/vätskan ser jag till att röra ordentligt, gärna i fler omgångar, för att se till att alla fröna verkligen sjunker ner i vätskan. Den här veckan har jag använt mig av sojamjölk, kokosmjölk, naturell yoghurt samt fruktsmoothie att blanda med chiafröna. Men det fungerar också att använda vanlig komjölk, havremjölk eller mandelmjölk.

Här kommer nu min veckas alla goda chiapuddingar. Eller, vi börjar med första halvan av veckan. Blev så många bilder så jag valde att dela upp det på två inlägg. Håll till godo med måndag till torsdag så länge!

chiapudding måndag (1)

chiapudding måndag (4)

Måndag: Chiapudding med jordgubb, banan och jordnöt

 • 1,5 dl sojamjölk
 • 2 msk chiafrön
 • 1 knivsudd vaniljpulver
 • Topping: chiasylt jordgubb, banan, jordnötssmör

Den här puddingen blev lite liten för att jag skulle hålla mig mätt någon längre stund. Men god var den! Just kombinationen banan och jordnöt är oslagbar att toppa en chiapudding med. Här fick också chiasylt med smak av jordgubb ge en extra härlig touch!

Chiapudding tisdag (3)

Chiapudding tisdag (2)

Tisdag: Chiapudding med varmt äpple och kanel

 • 2,5 dl sojamjölk
 • 3 msk chiafrön
 • en uns vaniljpulver
 • 1 msk kokosflingor
 • Topping: ett äpple, kanel, solrosfrön

Större portion chiapudding och lagom för att jag skulle hålla mig mätt några timmar. Topping denna gång var galet god! Jag skar ett äpple i bitar. Skalet på äpplet behöll jag eftersom det är där det allra nyttigaste sitter. Jag värmde äppelbitarna tillsammans med lite kanel i micron, full effekt i 2 minuter. De varma äppelbitarna fick toppa puddingen tillsammans med solrosfrön, som jag strödde över.

Chiapudding onsdag (6)

Chiapudding onsdag (9)

Onsdag: Exotisk chiapudding med kokos, melon, banan och jordnöt

 • en halv burk kokosmjölk
 • 3 msk chiafrön
 • 1 msk kokosflingor
 • Topping: bananmos, melonbitar, jordnötter

Att göra chiapudding av kokosmjölk hade jag inte testat innan, men det visade sig bli hur bra som helst. Denna chiapudding blev härligt krämig och med en god smak av kokos. Den här morgonen fick den lite av en exotisk touch av banan (som jag mosade), melon, mer kokos i form av flingor och jordnötter på toppen.

Chiapudding torsdag (4)

Chiapudding torsdag (6)

Torsdag: Chiapudding hallon och banan

 • en halv burk kokosmjölk
 • 3 msk chiafrön
 • 1 msk kokosflingor
 • en knivsudd kardemumma
 • Topping: mosade hallon och banan, bananskivor samt hela hallon

Även denna morgon blev det en chiapudding gjord på kokosmjölk. En riktig favorit numera! Den här gången smaksatte jag härligheten med både kokosflingor och kardemumma. Jag mosade banan och hallon till en slags sylt, toppade med den samt hade på mer banan i skivor och hallon som hela bär.

Att jag ofta använder banan i mina toppingar är för att få den där härligt söta smaken till min chiapudding. De flesta frukter och bär är goda att äta till, men just bananen ger en extra god sötma.

Det var veckans fyra första chiapuddingar. Fortsättning följer.

11 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons