Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordnötssmör recept – gör ditt egna jordnötssmör!

Att göra sitt nötsmör själv istället för att köpa färdigt på burk är ju så smart. Det går hur snabbt som helst, smakar minst lika bra och blir så mycket billigare. Tidigare har jag gjort ett hasselnötssmör, som var himmelskt gott, och igår gjorde jag ett smör på jordnöt.

Också jordnötssmöret blev gott och nu har jag ett par burkar att äta av!

Jordnötssmör egengjort (7)

Jordnötssmör – recept

Det krävs knappt att jag skriver ner något recept på detta smör för det är verkligen busenkelt. Jag tog helt enkelt en påse jordnötter, hällde ner i mixern och mixade tills konsistensen var som ett smör.

Man kan välja att tillsätta exempelvis kokosolja till jordnötssmöret, men jag tyckte inte det behövdes. Vill man kan man smaksätta det med till exempel vaniljpulver eller några steviadroppar. Men jag ville ha det så jordnötssmakande som möjligt så jag lät bli det.

Jordnötssmör egengjort (8)

Jordnötssmör egengjort (9)

Jordnötssmör egengjort (11)

Så fram med din mixer och gör ditt egna smör. Variera mellan smör gjort på jordnöt, hasselnöt, cashewnöt och mandel. Och tröttnar du på det fungerar det ju att mixa fröer till smör också.

Jordnötssmör egengjort (12)

Eftersom Wilmer var sjuk igår fick han bestämma middagsmaten och då blev det pannkakor på menyn. Perfekt för då fick jag inviga det goda jordnötssmöret i Coltingpannkakorna!

Tips på andra nötsmör att göra själv:

Lämna en kommentar

Annons
Annons