Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Morgonsvetten är den bästa svetten

Att träna och svettas är alltid härligt. Men jag kan inte komma ifrån att det är något alldeles särskilt med att göra det på morgonen. Den insikten fick jag återigen igår morse när jag körde ett träningspass hemma i vardagsrummet någorlunda direkt efter att jag hade kommit upp ur sängen. Mycket hopp i det funktionella träningspass jag körde gjorde att jag var rödrosig om kinderna och svettig när träningen var klar. Älskar’t!

morgonsvettig (5)

De dagar som jag inleder med ett träningspass blir alltid lite bättre än andra dagar. Det har framför allt med träningsendorfinerna att göra. De spiller över och smittar av sig på mitt humör så att jag är gladare och har mer kraft de här dagarna. När jag idag var ute och sprang en sväng sen förmiddag/mitt på dagen gav det inte alls samma effekt. Kanske att det var en tillfällighet, men jag tror inte det. För mig är det något visst att starta dagen med svett och träningsendorfiner för att sedan ta tag i allt annat. Det handlar nog också om att det är mentalt skönt att veta att träningen är avklarad och avcheckad.

morgonsvettig (6)

Vad säger ni? Tycker ni också att morgonsvetten är den bästa svetten?

2 kommentarer

  1. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att träna på morgonen, jag vet inte vad det är som gör det. Har liksom inte kommit igång med kroppen (det låter som om jag är 100 🙂 Jag brukar gå på medelpass kl 10 på söndagarna och svettas absolut värre än vad jag gör på en kvällsträning! Är det för att det är morgon/fm tro?
    Det var ett jättefint linne du har på dig!!
    Kram

    1. Alla är vi olika. För mig är det tvärtom, att jag har oerhört svårt för att träna på kvällen. Hur mycket man svettas tror jag mer har att göra med vad man tränar och hur mycket man tar ut sig än vilken tid på dygnet man tränar.
      Kul att du gillar linnet! Kram!

Lämna en kommentar

Annons
Annons