Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Över stock och sten

Tänk. Vi har skogen inpå husknuten och ändå är vi där så sällan. Det är som att den är för nära för att vi ska utnyttja den så mycket som vi borde. Att vi liksom tar den för givet och så glömmer vi bort att gå in och njuta av den. Det brukar bli några vändor på sensommaren för att plocka blåbär och lingon och någon gång på hösten för att leta kantareller. Men annars är det bara sporadiskt någon gång ibland. Den lilla skogsglänta som ligger precis intill vår tomt besöker vi i och för sig typ varje dag, men den lite större delen av skogen, där man kan vandra på stigar, den är vi alldeles för sällan i.

Så igår slog jag och barnen slag i saken och gick in i den stora fina skogen.

Skogen (1)

Smilla satt i bärsele och Wilmer gick och höll handen tills han hittade något spännande att titta närmare på, som en pinne. Jag gick mest och njöt av allt det fina.

Skogen (11)

Skogen (12)

Skogen (14)

Skogen (18)

Solen sken och det var riktigt varmt. Fastän vi var inne i den skuggande skogen var det ingen av oss som frös och när solen sken genom träden var det så fint som det bara kan bli i en barrskog när solen skiner. Vi tittade på vitsippor, blåbärsris och alla spännande stigar som ledde åt olika håll.

Skogen (24)

Wilmer hade mest fullt upp med sin pinne…

Det här men att vara med barnen i skogen är verkligen rogivande. För dem är det en plats för nya upptäckter och skojiga lekar och för oss vuxna en plats för avkoppling och meditation. Jag njöt av vår stund där och sade till mig själv att det inte får dröja så länge tills vi går dit igen. Snart ska jag också ge mig in i den, själv, för att testa hur bra det går att springa i den. Finns inget elljusspår direkt, men det här med trail running ska ju vara så kul så jag måste ju se vad jag tycker om det.

Skogen (27)

Så gick vi tillbaka och snart var vi hemma igen. Hustaket i rött, rakt fram, är vårt!

7 kommentarer

  1. Ibland är det alldeles för nära för att användas, konstigt fenomen det där 🙂 Jag bor också nära en skog men vet inte riktigt vad som finns i den 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons