Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Proteinpulver från Isikost

Det finns ett nytt proteinpulver på marknaden och det marknadsförs som en mindre söt proteindryck, som är vegetarisk. Jag gillar verkligen att det görs produkter, och kanske speciellt när det kommer till kosttillskott, som bara innehåller naturliga saker och inte har något socker i sig. Så långt hyllar jag dessa proteinpulver från Isikost. Men det är svårt att få till både riktigt god smak OCH bara bra innehåll, i alla fall när det gäller proteinpulver. Jag har bara smakat några få än så länge och eftersom jag inte är så rädd för att äta/dricka sötningsmedel som aspartam och acelsulfam brukar det oftast bli sådana sötningsmedel som finns i det proteinpulver jag använder.

Proteinpulver Isikost (2)

Att Isikost väljer att göra en mindre söt proteindryck är bra tänkt, men det får bekostnad på smaken och de tre smakerna jag fick hem att testa lever inte upp till min förväntan på en proteindryck. Jag är helt enkelt van vid att de brukar vara sötare än så. Måste dock säga att de har lyckats bra med smaken Rödbeta, som jag inte alls trodde att jag skulle gilla i det formatet. Men den känns förvånansvärt fräsch och då innehåller den inget tillsatt sötningsmedel alls.

Proteinpulver Isikost (4)

Basen i proteinpulverna är ärtprotein och de är alltså helt vegetariska (i alla fall är den med rödbeta det). Dricker man en av dessa kan man lita på att man bara får i sig bra saker!

Jag har testat smakerna Rödbeta, Mango och Jordgubb. Här kommer mina smakutlåtanden.

Proteinpulver Isikost (6)

Isikost proteinpulver rödbeta – Som jag nämnde smakade denna bättre än förväntat. Bra kombination med ingefära och svartpeppar. Vill man boosta sig på ett bra sätt till frukost är mitt tips att mixa denna med exempelvis kokosmjölk, banan och något nötsmör.

Ingredienser i detta pulver: ärtprotein, torkad malen rödbeta, torkad malen ingefära, torkad malen svartpeppar

Proteinpulver Isikost (7)

Isikost proteinpulver jordgubb – Den som smakades bäst av de tre var denna, men jag måste säga att jag har smakat andra proteinpulver med smak av jordgubb som har smakat bättre. Denna är sötad med stevia, men kanske att det hade behövts lite mer av det sötningsmedlet.

Ingredienser: mjölkprotein, ärtprotein, jordgubbsarom, naturlig äppelarom, rödbetsextrakt, stevia

Proteinpulver Isikost (8)

Isikost proteinpulver mango – Jag vet inte varför, men denna sort smakade inte alls bra och ändå är innehållet snarlikt det som är i jordgubbsvarianten. Jag hade svårt att få i mig den lilla burken med mangodryck. Här hade det definitivt behövts mer sötningsmedel för det enda jag kände var en skarp smak av ärtproteinet…

Ingredienser: mjölkprotein, ärtprotein, naturlig mangoarom, betakaroten, stevia

Proteinpulver Isikost (9)

Vill man inte ha proteinpulver så finns det en mängd andra produkter i Isikosts utbud. Deras mål är att leverera världens enklaste hälsa och via deras sajt kan man prenumerera på paket som passar in på de hälsomål man har.

1 kommentar

  1. Kanske skulle testa rödbeta! Det pulver jag har haft hemma tyckte jag var för söt, kom inte ihåg vilket märke det var! Jag kanske skulle prova detta märke!

Lämna en kommentar

Annons
Annons