Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kvällsgodis utan socker

Det finns så mycket gott att njuta av utan att det behöver innehålla något socker. Till ikväll plockade jag fram lite ur frysen, gjorde lite nytt gotte samt skar upp några jordgubbar och satte ihop ett trevligt fat att plocka från. Sockerfritt godis när det är som bäst!

DSC02159

Mitt egentillverkade godis var hur enkelt som helst att göra och blev gott också. Jag och Wilmer tjuvsmakade av det till mellanmålet och vi gillade det båda två. Lite längre ner berättar jag hur jag gjorde.

collage

Jordgubbarna har jag också tjuvsmakat av. Inte fullt så goda och söta som svenska jordgubbar brukar vara vid den här tiden på året, men jag hoppas på att jordgubbssäsongen varar desto längre i år istället.

DSC02162

Dessa mandelbollar smakar ljuvligt av rostad mandel, kokos och choklad. Har svårt att tro att man inte kan tycka om dessa.

DSC02165

Kakorna heter Black Bean Chocolate Chili Cookies och smakar också ljuvligt av choklad, men i det här fallet har de även ett sting av chili och flingsalt. Perfekt matchning med de söta jordgubbarna!

DSC02167

Dagens egentillverkade godis gjorde jag av fruktstänger, som bara består av just frukt (och lite bär) och som i detta fall har smak av blåbär respektive jordgubb, och jordnötssmör. Jag bredde helt enkelt jordnötssmör mellan två fruktstänger och delade dem sedan bara i bitar.
DSC02168

Om du är sugen på att testa något sockerfritt kommer här ett gäng med andra goda recept på godis.

Annat gott sockerfritt godis:

minska-sockersugOm du vill få mer tips på hur du kan njuta av sött godis och söta kakor utan att behöva äta raffinerat socker kan min webbkurs Sött utan socker vara något för dig. Med hjälp av den kan du hitta till ett mer balanserat förhållande till socker och minska ditt sockersug.

>>> Här får du mer information om kursen och kan också köpa den <<<

6 kommentarer

  1. Jag är jättesugen, men har dessvärre varken ork eller tid att baka något. Det var länge sedan jag skapade något gott godis hemma. Men snart semester!

Lämna en kommentar

Annons
Annons