Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Lunchbjudning

Ännu en varm härlig sommardag, som vi mestadels har spenderat utomhus. Idag hade vi besök av kompisar med barn till lunch och de hängde kvar hela eftermiddagen. Vi grillade till lunch och åt en smaskig efterrätt till kaffet. Medan barnen lekte och badade i badtunnan kunde vi vuxna hänga i trädgården och njuta.

Vi grillade kött och kyckling till lunchen. Till det kokade vi färskpotatis och hade en del trevliga tillbehör. Det är tillbehören som grönsaker, röror och såser som gör rätten, tycker jag. Utan dem skulle vilken köttbit som helst vara ganska torr och tråkig.

DSC02186

DSC02188

Jag gjorde en hummus på kikärtor och en kall yoghurtsås. I den sistnämnda hade jag turkisk yoghurt, fetaost, honung, citron, persilja och peppar. Båda rörorna/såserna verkade gå hem hos gästerna!

DSC02193

Det var mannen som stod vid grillen (ovanligt, eller hur?!!) och förutom köttet grillade han grönsaker som champinjoner, majs och zucchini på spett. När de var klara tog jag bort spetten och lade upp dem på fat. Champinjonerna pimpade jag med riven parmesanost och pumpafrön.

DSC02197

Grillunchen blev uppskattad, men efterrätten gjorde ännu större succé. Jag hade bakat kladdkakor kvällen innan, som jag skar upp i små bitar. Till det fanns det vaniljglass, vispad grädde, jordgubbar och körsbär att ta av. På så sätt kunde alla komponera ihop sin egna efterrättstallrik, men jag tror att de flesta tog av alla de sorter. I alla fall gjorde jag det!

DSC02180

DSC02182

 

kladdkaka-lunchbjudning

Kladdkakorna gjorde jag efter Leilas recept. Jag brukar oftast göra det då de blir så galet goda. Chokladsmaken är intensiv och konsistensen är precis lagom kladdig.

DSC02199
Min efterrättstallrik. Så god med en kopp kaffe, i solen och i goda vänners lag. Bra grejer det!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons