Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Smarta uppläggningar

Det är som bekant inte alltid så lätt att få barn att äta ordentligt med frukt och grönsaker. Vi har visserligen barn som är ganska så bra på det, men vissa gånger är det inte lika lätt.

Något som jag har lagt märke till är att det spelar stor roll hur vi serverar och lägger upp det gröna vid matbordet. När jag blandar alla grönsaker i en salladsskål ser det tydligen inte lika lockande ut som när jag lägger upp grönsaker och frukt på fat. Det har kanske att göra med att det då är enklare att ta av de sorter som man gillar bäst.

grönsakstallrik 3

Så här såg det ut idag vid vår lunch. Det mesta av tomaterna, gurkan och melonen gick åt. Bra det!
äggröra (1)

chiagröt med päron (1)

Vid frukostbordet kör jag liknande knep. Jag ställer ofta ett fat på bordets mitt, som alla får ta av som tilltugg till smörgås, yoghurt eller vad vi nu äter. Bitar av frukter, bär och grönsaker slinker ner hos både den ena och andra av oss. Faktum är att jag tror att också vi vuxna automatiskt äter mer av det när det ligger upplagt på det här viset.

Ett annat trick kan ju vara att “smyga in” grönsaker i maträtter som gratänger, grytor och pytt i pannor. Har ni några andra grönsaksknep ni tar till för era barn?

Lämna en kommentar

Annons
Annons