Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ugnsbakad gröt med rabarber

Vi har skördat våra första rabarber för i år och igår gjorde jag ugnsbakad gröt med dem i till frukost. En ugnsbakad gröt rabarber smakade verkligen sommar och var både söt och god. Har tidigare gjort den här sortens gröt med blåbär, hallon samt nougat och vill du veta det exakta receptet klickar du bara på en av länkarna längre ner i inlägget. Den här gången gjorde jag som tidigare fast hade bitar av rabarber i istället för blåbär, hallon eller nougatcrème.

Det här är verkligen en gröt för både barn och vuxna! Banan och vaniljpulver ger den en söt smak, vilket ju ofta går hem hos barnen. Första gången Wilmer smakade på den sade han att han tyckte den smakade som äpplepaj. Igår fick Smilla smaka av den ugnsbakade gröten för första gången och hon smaskade nöjt i sig en hel del.

DSC01911

Att starta dagen med “rabarberpaj” är verkligen inte helt fel. Jag toppade min med kvarg, smaksatt med vaniljpulver. Nästan som vaniljsås!

Jag har som sagt gjort denna underbara ugnsbakade gröt förr, men då med andra smaksättningar. Här hittar du dem:

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons