Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Utmaningar i juni

Via Anna-Lena fick jag reda på en rolig utmaning för juni månad. Den går ut på att sitta i en djup knäböj fem minuter samt hänga i räcke fem minuter per dag. Jag tänker hänga på knäböjsutmaningen och stod mina första fem minuter i den igår.

Att stå fem minuter i en djup knäböj är både jobbigt och skönt på samma gång. Det är som meditation och jag passade på att blunda och lyssna inåt igår när jag stod i den. När timern ringde var det skönt att få sträcka på benen!

Att stå i den här övningen så pass länge borde göra att man klarar av att sjunka ner djupare i den, att man blir mjukare i kroppen och att man får starkare lår. Jag tänker fortsätta med att stå i den fem minuter om dagen resten av månaden. Är du också med på det?

Hänga i räcke är också en rolig utmaning, men jag har svårt för att göra det varje dag då vi inte har något sådant räcke. Får passa på att göra det när jag är i lekparken eller på gymmet.

En annan rolig utmaning i juni är den som Sofia har ordnat. Många andra träningsbloggar har hakat på och samtliga skriver ett inlägg om dagen med en rubrik från utmaningen. Kul initiativ och är du sugen går det säkert fortfarande att haka på!

Lämna en kommentar

Annons
Annons