Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äggchiaröra

Chiapudding kanske inte bara var en fluga under en kort period eftersom många verkar äta av den än. Jag är en av dem och även om det inte blir varje dag så händer det ganska ofta att jag äter en sådan till frukost.

För att bli riktigt mätt brukar jag toppa min chiapudding med banan och ibland även annan frukt eller bär samt en sked av något nötsmör. Oftast äter jag också ett ägg till. Igår testade jag en ny variant på chiapudding, som blev till en slags äggchiaröra.

DSC02399

DSC02401

Jag hade förberett med en vanlig chiapudding, gjord på 1 1/2 dl mjölk och 2 msk chiafrön. Jag hettade upp en stekpanna, hällde lite olja i den och stekte sedan chiapuddingen tillsammans med två ägg. Jag höll en ganska svag värme och rörde ofta om så att det hela blev som en äggröra med chia i.

Jag åt den varm med en skivad gul kiwi. Smart sätt att få i sig sina frukostägg tillsammans med chiapuddingen!

Om ni vill få fler chiapuddingstips kolla in detta och detta.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons