Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Blåbärssmoothie

blåbärssmoothie

Med varsin bärplockare och en massa burkar gick vi i skogen i förmiddags. Jag, min syster och Wilmer plockade blåbär för glatta livet medan Smilla satt i vagnen och tittade på. Hon fick smaka några bär innan hon blev trött och somnade. Vi kunde plocka ostört i över en timme, men då var vi också ganska nöjda för vi hade fyllt upp alla våra bunkar.

blåbär

Det är inte mycket som går upp mot dessa ljuvliga blåa bär. Det finns ju massor av gott att göra av dem, men jag nöjde mig idag med att göra mellanmålssmoothies. Imorgon tänker jag däremot göra en smaskig blåbärspaj!

blåbärssmoothie

Blåbärssmoothie

ca 3 portioner

  • massor med blåbär (kanske 3 dl?)
  • 250 gram kvarg
  • 1-2 dl mjölk (beroende på hur rinnande du vill ha din smoothie)
  • 1 1/2 banan

Mixa och häll upp.

blåbärssmoothie

Jag gjorde det ganska enkelt den här gången med bara fyra ingredienser i smoothien. Annars passar det att exempelvis addera kokos, något nötsmör och hallon.

Jag toppade mina smoothies med skivor av banan, några blåbär och müsli, passande nog Paúluns müsli med blåbär.

blåbärssmoothie

Bor du nära en skog? In och plocka blåbär i den! Det verkar ju finnas hur mycket blåbär som helst i år!

9 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons