Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chokladbollar av proteinpulver och havregryn – recept

nyttiga chokladbollar

När chokladsuget sätter in och jag inte vill äta en massa socker och tillsatser brukar jag göra ett gäng chokladbollar utan socker, mjöl eller smör. Ibland är jag sugen på just den varianten som liknar Delicato-bollar, men ofta fungerar det bra med den nyttigare varianten på chokladbollar. Allt som oftast gör jag dem på dadlar och rostade nötter. Men igår kväll när jag blev chokladsugen gjorde jag dem på proteinpulver med chokladsmak, havregryn och jordnötssmör istället. Gott och de fyllde sin funktion. Jag stillade mitt chokladsug!

Nyttiga chokladbollar proteinpulver

Att använda proteinpulver i smeten är smart då man både får chokladsmak och sötning i ett. Jag behövde inte tillsätta något mer sött, men för att få en kraftigare chokladsmak hade jag i mer kakao.

Det bästa med att göra chokladbollar är att det går att variera hur man gör dem i all oändlighet och på så sätt får man en ny smakupplevelse varje gång. Här kommer receptet på mina chokladbollar proteinpulver.

chokladbollar nyttiga av proteinpulver 3

Chokladbollar proteinpulver och havregryn

ca 5 bollar

  • 1 dl proteinpulver, chokladsmak
  • 2-3 msk havregryn
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 msk kakao
  • ca 3 msk vatten
  • kokos att rulla bollarna i

Blanda alla ingredienser med varandra. Ställ in i kylen att stelna till en liten stund. Ta ut, gör som bollar och rulla dem sedan i kokos.

chokladbollar nyttiga av proteinpulver 5

Enkelt att gott! Kanske något att göra till ditt fredagsmys eller till kaffet i solen/bland molnen?!!

Karinaxelsson.se på Instagram

Här har du annars fler recept på hälsosamma chokladbollar:

Följ mig på Instagram!

Om ni gillar det ni läser och vill få daglig inspiration om bra mat, kost, träning och hälsa? Följ mig på på Instagram där jag heter @karinaxelsson.se.

Lämna en kommentar

Annons
Annons