Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Det bästa från Danmark

Igår kom vi hem från vår tio dagar långa roadtrip till Danmark, Skåne och Östergötland. I Danmark höll vi oss på östkusten av Själland, i Rödvig med omnejd. I Skåne var vi runt på Österlen och i Östergötland besökte vi Åtvidaberg, min pappas födelseort och där min mamma ligger begravd nu.

Vi har fått uppleva mycket vackert, rogivande och härligt. Här kommer några bilder från dagarna i Danmark.

DSC02550

DSC02551

DSC02555

DSC02554

DSC02559

Vi bodde nära stranden och gick dit i stort sett varje dag. Men badade gjorde vi inte så mycket eftersom det var ganska kyligt i luften och framför allt kallt i havet. Sista dagen kände jag mig dock tvungen att hoppa i så det gjorde jag. Wilmer vadade ner i vattnet till låren, men inte mer. Så jag var den enda i familjen som badade i Danmark.

För mig räcker det egentligen att vara på stranden för att blicka ut över havet och känna sanden mellan tårna för att vara lycklig. Stränderna från Danmark kommer jag bära med mig i mitt minne länge och njuta av!

DSC02518
Hamnen i Rödvig var också sevärd. Där strosade vi runt bland båtar och köpte glass vid ett par tillfällen.

DSC02534

DSC02538

DSC02535

DSC02542

DSC02532

Fint i Danmark är också alla fält med olika sädesslag och ängar där kossor betar fritt. Vi körde förbi många sådana och jag sprang längs med dessa fält några av morgnarna. Enda nackdelen som vi fick uppleva var den hårda blåsten. Det blåste rejält flera av dagarna när vi var där och en av gångerna när jag sprang kändes det som att jag inte kom någon vart alls i motvinden.


DSC02622

DSC02625

 

Danmark med sina säregna hus är verkligen vackert. Jag har inte mycket för varken maten eller språket där, men när det kommer till naturen och bebyggelsen är jag verkligen hänförd. Och det fina är att man får samma fina upplevelse när man är i Skåne. Bra då att det var dit vi åkte efter Danmark!

Lämna en kommentar

Annons
Annons