Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det blir vad man gör det till

Det är så väldigt många som klagar på den regniga och kalla sommaren. Och visst, jag skulle gärna vilja ha lite varmare och soligare väder jag med. Men det blir faktiskt väldigt mycket vad man gör det till. Och det går att göra väldigt många somriga saker fastän vädret inte är varmt.

Idag gav vi oss ut efter frukost. Regnkläderna var på eftersom det hängde i luften. Men oavsett väder så är det mycket härligare att vara ute än inne. Vi promenerade, cyklade och plockade vildhallon. När Smilla hade somnat gick vi in i skogen och plockade blåbär. Mysiga och somriga aktiviteter, som inte alls kräver att solen skiner.

Med lite kreativitet går det att göra massor med roliga saker som inte kräver sol och värme!

blåbär och hallon på bricka

Det blev inte lika många blåbär som sist, men ett stort plus i kanten för alla hallon vi hittade.

blåbär

hallon

Det är lustigt med hallon. Vi planterade tidigare några hallonbuskar i fin jord i vårt trädgårdsland, men där har det inte kommit ett enda bär ännu. Däremot växer det rejält med vildhallon i buskarna precis vid vår tomtgräns. De växer vilt där och vi har inte brytt oss om att vårda dem alls. Inte logiskt, men det är kanske så de trivs bäst; i det vilda och utan omvårdnad.

blåbär och hallon 2

blåbär och hallon

Eftersom blåbärssmoothie går hem så bra i vår familj gjorde jag en omgång sådan på eftermiddagen. Den blev med både blåbär och hallon den här gången.

blåbärssmoothie på bricka

Jag hade i kokosmjölk, en banan, en halv burk kvarg, massor med bär och lite kardemumma. Mumma, smakade det!

blåbärssmoothie 2

blåbärssmoothie
Wilmer ville hälla i några hela bär i smoothiekannan och det fick han såklart göra. Denna smoothie drack vi av till vår kvällsmat med grillade smörgåsar.

6 kommentarer

  1. Igår gick jag runt och smakade på alla bär i trädgården, haha, röda vinbär, svarta vinbär, jordgubbar, körsbär, krusbär, smultron… Så gott med nyplockade bär!
    Väldigt fina bilder du tagit också 🙂

    Sv: tack så jättemycket! 😀

  2. Ja det blir verkligen vad en gör det till! Vilken härlig smoothie det blev, ser jättegod ut 🙂 Själv tycker jag det är riktigt varmt och skönt här hemma i Sverige efter att ha tillbringat två veckor på Island med ett fåtal plusgrader (inte en dag utan dunjacka, haha)! Hoppas du får en trevlig helg!

Lämna en kommentar

Annons
Annons