Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En helkväll på Wenngarn

I eftermiddags packade hela familjen in sig i den gamla Amazonen och åkte ut till Wenngarn. Där spenderade vi sedan hela resten av eftermiddagen och kvällen i härlig sol och kombinerade några olika aktiviteter.

wenngarn-amazon

Denna onsdag kväll var det veteranbilsträff, men det var inte mer än ett tiotal bilar förutom vår Amazon som dök upp.

wenngarn utegym

Medan de andra hängde vid bilarna och lekte i lekparken lekte jag i det nya utegymmet, som nyligen har byggts upp utanför Wenngarn Sportcenter. Det här är verkligen det kompletta utegymmet med alla sorters vikter, redskap och ställningar man kan tänka sig. Och så kan man träna hinderbana där!

wenngarn utegym 2

Nu under sommaren hålls ett fyspass i uterummet varje onsdag klockan 16.30 och det var jag med på. Jannika Larsson, annars känd som Hyper i Gladiatorerna, leder passet och hon gjorde det bra. Vi fick träna ett slags cirkelpass med olika stationer. Vi körde i två minuters-intervaller och oj, vad långa de två minuterna kändes. Biceps curls, excentriska chins, utfall med bålrotation och viktplatta framför kroppen samt axelpress med stång var några av de övningar vi körde i cirkeln. Som avslutning fick vi göra armhävningar och bålövningar. Gissa vem som kommer ha träningsvärk imorgon?!!

Om du har möjlighet tycker jag du ska testa fyspasset i uterummet på onsdagar. Eller löppass som de också kör onsdag kvällar, men lite senare.

wenngarn sportcenter 2

Eftersom jag inte har varit på Sportcentret på Wenngarn tidigare var jag såklart tvungen att kolla in i innegymmet också. 700 kvadratmeter med maskiner, redskap, crossfitdel och till och med en löparbana finns där inne.

wenngarn sportcenter

wenngarn sportcenter 3

Med härligt ljusinsläpp och utsikt över hästhagar är detta gym en dröm att träna i!

wenngarn-dammstugan
Vår kväll på Wenngarn avslutade vi med att äta på Dammstugan. Den ligger så fint belägen vid vattnet och jag hade hört så mycket bra om deras pizzor. Tyvärr fick vi vänta länge på maten, men när den väl kom var jag mer än nöjd med smaken.

wenngarn dammstugan pizza

Jag, som inte brukar gilla pizza på restaurang, gjorde ett undantag. Och det gjorde jag rätt i för den jag valde med räkor, kräftstjärtar, machésallad och avokadocréme var himmelskt god!

Lämna en kommentar

Annons
Annons