Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Glassrecept

Nu när sommaren är här på allvar passar det bra att tipsa om goda glassar, som enkelt går att göras själv. Här kommer några av mina favoriter, som jag har tipsat om tidigare:

På bilden ovan ser ni en härlig choklad- och vaniljglass. Den är gjord på frysta bananer, grädde, dadlar, vaniljpulver och kakao. Enkelt, gott och utan raffinerat socker!

Mango är fräscht och passar en varm sommardag. Här har ni en variant av glass med mango och kokos.

Den här rosa härligheten kallar jag för en rosa dröm. Som alltid när jag gör glass har jag haft frysta bananer i och i det här fallet även jordnötssmör och hallon.

nyttig-glass-f-C3-B6r-barn-6-

Det är smart att göra glass i formar så att man kan äta dem som glasspinnar. Ofta uppskattat av barn! Den här gjorde jag av hallon, kvarg och lite annat.

En annan variant på chokladglass.

Päronglass med smak av kardemumma och mandel är smaskigt! Den här glassen kommer jag ihåg att jag först gjorde som smoothie och sedan frös in och åt som glass senare. Smart!
Bananglass text 2

Den här gången hade jag i lite lakritspulver i glassen. Gott!

Söt och god är också denna Chunkey Monkey Ice Cream, med inspiration från Leila.

Glass går att göra på många olika sätt. Med banan som grund blir den nyttigare än med socker och grädde. Gör den variant du är sugen på för tillfället! Själv är jag sugen på att testa den glass med nutella och vaniljglass som Sara har gjort. Lät verkligen så gott!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons