Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Passionstories

På den blommiga sommarduken

Det som jag tycker är bland det godaste som finns fick ta plats på den blommiga sommarduken idag. En blåbärspaj, gjord på några av de många blåbär vi plockade igår, tillsammans med vaniljsås och vispad grädde till vårt fika på eftermiddagen fick förgylla duken. Jag säger som Sofia; blåbärspaj och backintervaller är svårslaget!

Blåbärspaj

Blåbärspaj

Att ha många blåbär i blåbärspajen är ett måste, tycker jag. Receptet jag bakade efter var detta, fast med blåbär istället för äpplen.

blåbärspaj 3

blåbärspaj fika

blåbärspaj fika 2

Härliga sommar med blommor och fika på altanen. Inte var det så väldigt varmt ute när vi fikade, men skönt ändå.

pesto

Tidigare idag fick en burk med hemgjord basilikapesto ta plats på den blommiga duken. Peston gjorde jag till gårdagens lunch. Det blev en burk över, som vi har att äta av i veckan. Egengjord pesto brukar hålla ungefär en vecka i kylen och nu när vi har basilika i trädgårdslandet gör jag pesto så ofta att vi nästan alltid har en burk i kylen.

pesto 2

pesto 3

Eftersom jag gör pesto så pass ofta slänger jag i ingredienserna på känn. Den här gången hade jag även i lite bladspenat tillsammans med basilikan. Förutom det gjorde jag den ungefär så här.

spagetti och pesto

Spagetti med grön pesto, riven parmesan, ugnsrostade grönsaker och rotfrukter, bitar av kyckling och rostade nötter. Det är god mat det!

3 kommentarer

  1. Åh men gott, både pajen och peston. Är sugen på nån typ av pesto/pasta/tomat-variant. När man ätit ute alla måltider en vecka blir man himla sugen på att laga mat. haha.

Lämna en kommentar

Annons
Annons