Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Sommar i P1

Brukar ni lyssna på Sommar i P1? För mig är det så mycket sommar, men det händer nästan aldrig att jag lyssnar på det live. Eftersom det är så enkelt att lyssna på det i efterhand brukar jag lyssna på ett avsnitt då och då under hela året. Fungerar perfekt på långpromenader eller när vi ska köra långt! Mannen och jag betade av några av årets sommarpratare när vi reste till Danmark och Skåne till exempel.

I år tycker jag inte att det finns så många intressanta sommarpratare. Eller så är de intressanta när man väl lyssnar för det är inte så många av namnen som jag känner igen. Igår var nog första gången som jag tajmade in sommarpratet i rätt tid. Jag var ute och promenerade med Smilla när klockan slog ett och jag rattade in P1. Sommarvärden för dagen hette syster Karin och är nunna. Det var otippat intressant att lyssna på, men musiken var väl inte riktigt i min smak. Fördelen med att lyssna i efterhand är att musiken är förkortad och det kan vara ganska skönt de gånger som den inte faller en i smaken.

Igelkott

Det kändes lite extra somrigt att lyssna direkt. Somrigt var det också när vi fick syn på några igelkottsbebisar vid vägkanten. Även Smilla lade märke till dem och hon var helt trollbunden för en stund. Söta små taggiga djur!

Blåbär 4

När Smilla hade somnat gick jag in i skogen och kollade hur mycket blåbär som fanns där. Riktigt mycket, kan jag säga. Jag hade inte med mig någon bunke eller korg så det blev bara att jag plockade lite grann. Men idag är det jag och syster som går tillbaka dit och plockar desto mer. Blåbär är bland det bästa med sommaren!

Blåbär 5

Blåbär 3

Blåbär 2

Blåbär

Vi bor bredvid en skog full med blåbärsris så även fast jag vet att många har varit där och plockat redan har jag stora förhoppningar för dagen. Här ska frysen fyllas!

blåbärsmellis
blåbär mellis

Gårdagens eftermiddagsmellis blev ett blåbärsbetonat sådant. Både lilletjejen och jag smaskade på dessa ljuvliga bär.

Medan jag plockade bären i skogen lyssnade jag klart på nunnan. Givande att höra om ett liv så annorlunda mot det liv jag lever och fascinerande att kunna känna en sådan kallelse. Tidigare intressanta sommarvärdar för i år som jag har lyssnat på är Robin Paulsson, Arash “Ash” Pournouri (fast han var lite väl självgod kan jag tycka), Anna Mannheimer och Peter Apelgren, Mona Malm och Leila Lindholm. Har du någon sommarpratare att tipsa om?

2 kommentarer

 1. Jag gillade Clara Henry & även Johan Rockström som pratar om miljön!
  Clara Henrys är mer lättsam och skön att lyssna på.
  Medans Johans sommarprat innehåller mer allvar och det väcks mer tankar om hur vi egentligen behandlar vår värld.
  Ska lyssna på Zara Larsson idag också hade jag tänkt 😀

  1. Just det. Clara Henry har jag också lyssnat på. Håller med om att det var bra!
   Johan visste jag inte vem det är, men låter som värt att höra. Zara kan också vara intressant. Hon har hunnit med mycket trots sin ålder. Tack för tips!

Lämna en kommentar

Annons
Annons