Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Strandaktiviteter och vattensport

När jag var yngre (typ tonåren och några år till) kunde jag ligga och sola på stranden i timmar och tycka att det var skönt så. Jag plöjde böcker och låg stilla i värmen och rörde i stort sett bara på mig när jag ville svalka mig i vattnet. Så är det inte längre. Med åldern trivs jag inte med att bara ligga still och sola. Jag har liksom inte ro i kroppen för det. Och dessutom har jag oftast barn att passa/leka med samt trivs bättre med att aktivera mig på stranden.

I samarbete med Decathlon kommer här ett inlägg om strandaktiviteter och vattensport där jag vill tipsa om vad man kan göra på stranden för att aktivera sig, ha kul och få nya upplevelser.

decathlon cyklop och våtdräkt

Det var flera år sedan jag paddlade kanot senast och kajak har jag aldrig testat förrän för ett par veckor sedan. Då drog jag och syster till stranden för att paddla just kajak. Denna uppblåsbara kajak tog bara åtta minuter att pumpa upp och sedan var det bara att ge sig ut i vattnet.

Tänk att det skulle vara så enkelt att paddla fastän jag inte gjort det på så länge! Jag trodde innan att det skulle vara ostabilt och var beredd på att ramla i vattnet flertalet gånger. Men det gick hur bra som helst. Jag satt tryggt och paddlade bäst jag kunde. Och visst kändes det i ryggen dagen efter jag hade paddlat. Kajakpaddling är en sådan där aktivitet som är så rolig att man inte märker av att man faktiskt tränar kroppen också.

decathlon kajak 3

decathlon kajak

decathlon kajak 2

Kajaken var smidig att ha med sig i bilen till stranden och gick att bära på axeln från bilparkeringen. Jag ser fram emot att paddla med den flera gånger i sommar. För det var riktigt kul!

decathlon kajak utrustning

Här ser ni kajaken när den ligger i sin väska samt tillbehören som behövs: en pump och en hopfällbar paddel.

strand

Eftersom det inte alls är krångligt att ta med sig en kajak när den är av en hopfällbar variant kan jag verkligen rekommendera det som strandaktivitet. Det som är bra med den typen av aktivitet, och många andra för den delen, är att det inte krävs strålande solsken och stekhet luft för att det ska fungera. Det är nästan snarare en fördel om vädret är mulet och det kan till och med regna lite utan att det gör någonting. Att paddla kajak är därför ypperligt, speciellt den här sommaren.

Här kommer några fler tips på strand- och vattenaktiviteter:

  • Volleyboll – ofta finns det ett volleybollnät på stranden och är man några stycken kan det vara riktigt kul att köra en match
  • Strandtennis – tar liten plats i strandväskan och kul att spela med såväl barn som vuxna
  • Simning – ta dig ut lite längre än till badbryggan och simma en sträcka!
  • Löpning – Finns det något härligare än att springa längs med strandkanten?!!
  • Fotboll – också enkelt att få till om man har med en boll och en eller flera kompis/-ar
  • Aktiv badlek – att leka i vattnet (med eller utan barn) är också härligt!

decathlon cyklop 2

Ännu en rolig aktivitet i vattnet är att simma med simfötter och snorkla. Det krävs att man är vid havet och kanske helst en bit längre ut för att det ska finnas något intressant att se.
decathlon cyklop

Den här masken är en riktig innovationsprodukt med vilken man kan andas med både mun och näsa samt har ett synfält på 180 grader.

decathlon cyklop och simfötter

Utrustad med mask och simfötter undersökte jag sjön där vi höll till. Att simma runt så är verkligen roligt! Simfötterna jag hade på mig är väldigt prisvärda och sitter ordentligt och skönt på fötterna.

decathlon våtdräkt och flytväst

Att ha på sig både våtdräkt och flytväst är klokt när man sysslar med vattenaktiviteter som kajakpaddling, simning på djupt vatten eller liknande. Våtdräkten från Decathlon är billig och sitter åt ordentligt. Smart att dragkedjan är på framsidan så att den är enkel att ta på och av själv. Flytvästen är lätt att ha med sig och känns knappt att man har på sig.

Att vara mycket på stranden och i vattnet är sommar för mig och det tror jag inte att jag är ensam om att tycka. Men att “bara” bada och sola blir trots allt segt i längden. Hoppas att ni har fått en del nya idéer på vad ni kan göra för en rolig, händelserik och aktiv sommar!

Vattensport

Decathlon vill dela sportglädjen med alla, från de yngsta nybörjarna till de mer inbitna sportnördarna. Med egen produktion och fokus på innovation och genom att ​sälja produkterna i 900 sportvaru​hus över hela världen kan de hålla priserna nere utan att tumma på kvalitén. 70 sporter. 40 000 produkter. 21 egna varumärken. Lär k​änna Decathlon, ett nytt sätt att handla sport!

Kampanjkoden AKTIVSOMMAR2015 ger dig 50:- i prova på rabatt (du måste lägga varor i varukorgen för minimum 50:-). Gäller t.o.m 30/9.

Inlägget är sponsrat av Decathlon

Tags : Uteträning

5 kommentarer

  1. Ha va roligt! Känns som att det med aktiv sommar är något som fler och fler är ute efter. Jag har varit stressad hela våren och behövde tid att bara ligga och läsa i solen, vilket jag gjorde typ hela veckan i Grekland. Men på slutet började jag bli rastlöst och fick med min kompis på att hyra bil en dag iallafall. Men vi pratade om att vi ville göra SUP, men hittade inget ställe som hade det. Dock var det mycket vindsurfing, ångrar att jag inte försökte mig på det någon dag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons