Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Vattenmelonpizza

Jag har sett varianter av den här sortens pizza dyka upp i sociala medier här och där. I lördags såg jag Leila Lindholm göra en sådan i TV och igår testade jag själv för första gången. Jag som inte är jätte förtjust i pizza (förutom den på Wenngarn) gissade att jag ändå skulle gilla denna vattenmelonpizza. För det är egentligen bara utseendet som gör den lik en pizza. I övrigt smakar den helt annorlunda och är en helt annan slags maträtt.

Jag gjorde vattenmelonpizzan som en slags side dish, ett tillbehör till den pastamåltid vi åt. Men annars fungerar den ypperligt att servera som en förrätt eller att äta som ett mellanmål. Passar också perfekt att ha med på en brunch!

Vattenmelonpizza

Vattenmelonpizza

Vattenmelonpizza

en stor pizza

  • mitten av en vattenmelon
  • saften från en halv lime
  • en halv fetaost
  • en näve bär av blandade sorter – jag hade blåbär, hallon, smultron, jordgubbar och svarta vinbär
  • några små bitar av en nektarin
  • balsamvinäger

Skär av mitten av en vattenmelon så att du får en stor, rund botten. Om du vill göra mindre pizzor fungerar det att skära av kanterna av melonen och ta bort den rundade skaldelen för att få pizzan att ligga platt på fatet.

Lägg melonen på ett fat och häll på limesaft. Smula över fetaosten och garnera med bär och frukt. Avsluta med att ringla balsamvinäger över.

Vattenmelonpizza

Vattenmelonpizza

Smakkombinationen melon, ost, bär och lime är galet god och denna pizza smälte verkligen i munnen.

Vattenmelonpizza

Den gav en härlig touch till lunchen, som hade varit ganska så alldaglig utan den. Nu blev den festlig och så mycket godare!

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons