Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Passionstories

En morgon på tu hand

Om vi vaknade en morgon och inte hade barnen skulle det vara så mysigt att ta cyklarna och cykla iväg en bit. Det skulle vara ljumt i luften och vi skulle ta det ganska lugnt. Det skulle vara en sådan slags cykeltur när vi hann prata med varandra istället för att svetten skulle lacka. Det skulle vara ganska så folktomt ute och så pass lite bilar att vi kunde cykla bredvid varandra.

cykel

Med oss skulle vi ha en picnickorg med frukostmat. I den har vi packat sådan mat som vi gillar och inte nödvändigtvis mat som är barnvänlig eller som krävs för att våra barn ska äta. Vi har heller inte behövt tänka på att ha med diverse andra saker som krävs när man har två små barn, som skötväska, blöjor och extrakläder. Det är bara vi, två cyklar och en korg med frukost.

Rynkeby

När vi har cyklat klart tar vi fram frukosten. Det spelar egentligen ingen roll vart vi äter den. Antingen gör vi det på en trevlig plats vid vattnet eller så har vi hunnit hem igen och äter frukosten vid det lilla cafébordet på framsidan av huset. Där har vi nämligen morgonsol. Det viktigaste är att vi får sitta ner tillsammans i lugn och ro för att äta en god frukost och kunna prata med varandra utan att bli avbrutna.

Rynkeby frukost

Rynkeby frukost

I frukostkorgen har vi kaffetermos och nektar. Vi har den från Rynkeby som är sötad med stevia och har smak av tropiska frukter. Den passar bäst till frukostmat. Vi har varsin rejäl smörgås med ost och grönsaker. Och så har vi någon frukt, som äpple till exempel.

Vi sitter länge och äter. Vi dricker vårt kaffe långsamt och njuter av en skön morgonsol. Vi har inte bråttom för barnen har det bra någon annanstans och för en gångs skull behöver vi inte tänka på deras behov.

Rynkeby frukost

Rynkeby frukost
Rynkeby frukost
Att sitta så där var vår vardag för fyra år sedan, men nu var det länge sedan sist vi kunde göra det. Våra barn är verkligen det bästa vi har, men det är tydligt att det ibland behövs en stund ifrån dem. Vi behöver få vara bara vi två ibland, på samma sätt som det var innan de små föddes. När jag tänker på vad vi skulle göra då ser jag cykelturen och frukostbordet framför mig. Vi får se till att skaffa oss en sådan stund snart!

Inlägget är sponsrat av Rynkeby

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons