Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kesobröd – recept

Vi är riktiga brödälskare i vår familj och tycker de flesta sorters bröd är gott. Jag har länge tänkt testa att baka kesobrödet som Åse brukar göra, men det har inte blivit av tidigare. Igår slog jag i alla fall slag i saken och svängde ihop en omgång med kesobröd. Jag modifierade lite och blev väldigt nöjd med resultatet.

Kesobröd recept

Det här brödet innehåller många ägg och en del keso, vilket gör det både saftigt och proteinrikt. Jag valde att mixa äggen och keson eftersom det gör att konsistensen på brödet blir slätare då, men hade i hela solrosfrön för lite tuggmotstånd. När det kommer till vilken eller vilka mjölsort/-er man väljer så går det att ha både glutenfria eller med gluten. Jag valde att blanda mandel-, majs- och kokosmjöl i degen. Istället för fiberhusk hade jag vetekli, men det var för att vi inte hade det hemma.

Eftersom brödet innehåller bakpulver och inte behöver jäsas går det väldigt snabbt att få det klart. Ett typiskt bra frukostbröd, som med fördel kan göras strax innan frukosten!

DSC03461

Kesobröd

15 dubbel-rutor

 • 6 ägg
 • 250 gram keso
 • 2 msk kokosolja
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1/2 dl majsmjöl
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 1 dl vetekli
 • 4 tsk bakpulver
 • 1/2 dl solrosfrön
 • 1/2 dl chiafrön

Kesobröd recept 3

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa ägg, keso och kokosolja till en slät massa. Blanda ihop mjölsorter, vetekli, bakpulver, solrosfrön och det mesta av chiafröna i en separat bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i det andra och blanda till en slät deg.

Klä en rektangulär form på ca 30×15 cm med bakplåtspapper. Häll degen i formen och bred ut den jämnt.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka att brödet inte är kladdigt innan du tar ut det. Låt svalna en stund innan du skär det i rutor.

DSC03467

Kesobröd recept 5
DSC03470
Den höga proteinhalten i brödet gör att det mättar bra. Vi åt av brödet till kvällsmat igår. Med ost, sallad och paprika smakade det utmärkt, kan jag meddela. Och till det en skål med kvarg och vattenmelon. Verkligen en höjdare!

Är ganska säker på att det blir kesobröd även till frukost idag.

6 kommentarer

 1. Jäklar!! vad gott och saftigt det såg ut.. mums <3

  SVAR: ja men helt klart värt ett besök, de var säkert bra på "sin nish", men jag är nog inte såå intresserad av kost :p

Lämna en kommentar

Annons
Annons