Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mat för sjuka barn

Bland det värsta som finns är att se sina barn sjuka. Det var en väldigt sjuk Wilmer som kom hem från förskolan i måndags. Han hade hög feber, röda ögon och orkade inget annat än att ligga ner. Mammahjärtat blödde lite och vi gjorde såklart allt vi kunde för att pyssla om honom.

Att få sjuka barn att äta och dricka ordentligt kan vara svårt (kan ju vara svårt för oss vuxna också), men det är ju så viktigt för att de ska bli friska. Wilmer hade inte mycket till matlust i måndags. Av väldigt förklarliga skäl eftersom han hade över 39 i feber. Men jag tänkte att pannkaka borde nog ännu gå ner.

Så i måndags kväll åt vi pannkakor. Han fick äta lite senare än vi andra. Men han åt en hel pannkaka och till den ett gäng med mangobitar. Just mango hade han själv önskat som pannkakstillbehör.

Bananpannkaka

Jag själv åt min bananpannkaka med grädde, hallon, mango, kokos och pumpafrön. Perfekt smakkombination och gott med lite knaprigt från fröna!

De flesta barn har nog en eller ett par maträtter som de klarar att äta fastän de är sjuka. Hos oss fungerar pannkakor (uppenbarligen), allehanda frukter, smörgåsar, gröt och ofta också spagetti och köttfärssås. Det beror såklart lite på hur pass sjuk barnet är. Är de väldigt sjuka är det såklart bättre att de äter något överhuvudtaget än exakt vad de äter. Och att de dricker mycket är ju viktigt.

Redan igår var Wilmer mycket piggare och idag är han så gott som frisk. Så skönt!

Har ni annars några tips på mat till sjuka barn?

Follow my blog with Bloglovin

Lämna en kommentar

Annons
Annons