Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Matlådemat

Igår var jag galet sugen på räkor och det resulterade i en middag bestående av ägg- och räksallad med en kall citron- och dillsås samt baguette. Jag insåg att vi äter räkor, och skaldjur generellt, alldeles för sällan hemma hos oss och att vi borde göra det oftare. I alla fall om jag får bestämma!

Matlådemat

Matlådemat 2

Jag insåg också att det blir väldigt få handskalade räkor av en stor mängd oskalade så de vi hade till gårdagens middag gick åt snabbt. Min matlåda idag fick därför bestå av gårdagens middag minus räkorna men plus tonfisk istället. Äggen och den kalla såsen passade bra även till burkfisken och jag fick en lunch att njuta av.

Att göra matlåda av gårdagens middag är mitt bästa tips för en god och smakrik lunch. Vi lagar oftast mer mat än det som går åt för stunden och vips så finns det ett par matlådor till morgondagen. Just sallader av olika slag är också så enkla att ha med sig. Jag hade min kalla sås i en egen burk och hällde den över tonfisken och det andra precis innan jag skulle äta lunchen.

Räksallad

Att jag blev sugen på räkor igår hade nog att göra med den goda räksallad jag åt som en utelunch i förra veckan. Underbart mer ett berg av räkor och passande med ägg och avokado till!

Lämna en kommentar

Annons
Annons