Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Rakarmade latsdrag

På dagens styrketräningsschema stod rygg och biceps. Ganska få övningar, men tillräckligt många för att trötta ut de båda muskelgrupperna. Det finns en del fördelar med att träna med en PT – eller ganska många egentligen. En av dem är i alla fall att man ofta upptäcker “nya” övningar, sådana övningar som man antingen aldrig har hört talas om eller som man har glömt bort. I dagens upplägg ingick övningen rakarmade latsdrag, något som jag aldrig har stött på tidigare.

Gymträning Kenzai

Rakarmade latsdrag – eller Standing Lat Pushdown – ska tränas vid en cable cross, men eftersom det lilla gymmet som jag tränar på inte har en sådan så körde jag dem med Kinesismaskinen istället. Här kommer nu några bilder som visar hur denna övning ska utföras.

Rakarmade latsdrag 1

Här drar jag ner armarna för att sedan starta med utgångspositionen raka armar framför kroppen snett uppåt. Låt händerna vara i ungefär samma höjd som ansiktet som utgångsläge.

Rakarmade latsdrag 3

Behåll armarna raka under hela övningen och dra dem långsamt nedåt. Fötterna står ganska tätt  ihop, bålen är  avspänd och du behåller resten av kroppen (förutom armarna alltså) helt stilla.

Rakarmade latsdrag 4
Fortsätt lite till….
Rakarmade latsdrag 5

… och vänd rörelsen när du snuddar vid låren. Lika långsamt på vägen upp tillbaka och vänd sedan när du har nått utgångspositionen. Kör förslagsvis detta med åtta repetitioner och 3-4 set.

När man gör övningen i en cable cross, vilket alltså är tanken med den, så fungerar det bra att ha en rak stång eller annars en stång med svag böjning för händerna. Här finns en film som visar övningen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons