Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Tacksamhet och omtanke

Läste så fina och kloka ord hos Jessica härom dagen, som fastnade hos mig. Hon är för övrigt bra på att skriva kloka saker. Det hon skrev handlade bland annat om att livet är skört och kan växla snabbt från glädje och harmoni till sårbarhet och sorg. Hon skrev om vikten att vara rädda om varandra, visa omtanke och aldrig baktala någon annan. Viktiga ord, som behöver lyftas ibland för att vi inte ska glömma bort.

Under min promenad i morse hann jag tänka en del på detta och jag insåg där och då hur mycket jag har att vara tacksam för. Jag är en person som lätt kan låta småsaker förstöra mitt humör. Men när jag tänker efter är ju till exempel en trasig kameralins ingenting mot att leva i sorg. Min kamera åkte nämligen i golvet och gick sönder för ett par dagar sedan. Där och då blev jag både arg och ledsen. Men materiella ting går ju att åtgärda och det faktum att jag har så mycket som verkligen betyder något för mig i mitt liv gör att jag kan sätta det i perspektiv och vara tacksam till allt det fina istället.

Visst ska vi få känna sorg och ledsamhet ibland. Men när det inte behöver vara så; fokusera på det fina du har att vara tacksam för istället. Och var rädd om dina nära och kära. Se till att de vet hur mycket de betyder för dig!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons