Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HealthstoriesWorkoutstories

Träning som bara är träning

Ibland när jag är på gymmet brukar jag kolla in lite diskret vad de andra gör mellan sina set. Många är det som fingrar med telefonen och jag är definitivt också en av dem. Det ska fotas och instagrammas, bytas en låt eller podcast, kanske kolla av mailen lite snabbt eller surfa in på någon sajt som man plötsligt kom på att man behöver kolla. Det är inte jätte ofta jag håller på och kollar telefonen så här mycket under ett träningspass, men något av dessa gör jag garanterat plus att jag lägger en del tid på att ta bilder med kameran också.

När jag idag tränade ett överkroppspass på gymmet tänkte jag att jag skulle testa att riva av alla övningarna så snabbt som möjligt och utan att kolla telefonen en enda gång. Och tänk vilket bra fokus jag hade! Mina tankar handlade endast om träningen och jag var totalt närvarande i det jag gjorde. Och så klarades träningen av snabbt också. På 50 minuter hann jag göra 12 olika övningar med tre set vardera och 10-16 repetitioner per set. Normalt sett brukar det ta åtminstone en timme för mig.

Gymträning Kenzai

Mitt tips för idag är att skippa telefonen när du tränar. Du kanske behöver den för någon tabataräknare eller annan träningsapp. Men that’s it! Resten kan vänta. Respektera träningstiden för vad den är och du kommer få ut så mycket mer av din träning! Och sociala medier hinns med senare under dagen.

Bilderna knäppte jag lite snabbt efter att jag var klar med passet. Helt onödigt att stå och fota mellan två set när fokus ska vara på träning.

Dagens träning:

  • Superset: latsdrag + sittande rodd
  • Superset: bänkpress + rakarmade latsdrag
  • Superset: liggande hantelflyes + liggande hantelpress
  • Superset: stående hantellyft + armrotation för rotatorkuffen
  • Superset: militärpress + tricepspress ovan huvud
  • Superset: stående rodd + ryggresningar på ställning

4 kommentarer

  1. Mycket bra tips. Känner igen det där när jag kör själv. När vi kör pass är det ju knappast tid eller utrymme för att dra fram telefoner om man inte filmar ett lyft eller nåt för att se teknik. Men fick höra att det är vanligt på vår andra anläggning att folk ställer upp telefoner innan ett pass drar igång för att få med allt. Mycket komiskt tycker jag. haha.

    1. Filmar de hela passet då, eller vad? Kan bli smått hysteriskt med den där telefonen. Tycker själv att jag pillar på den lite väl mycket till vardags och då tänker jag att träningen i alla fall kan få vara en frizon.

Lämna en kommentar

Annons
Annons