Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ni som har följt mig ett tag vet hur smart och bra jag tycker att det är med transportträning. Att jag innan jag blev gravid nu senast ofta brukade springa till och från tåget när jag tog mig till och från kontoret. Det var ett sätt för mig att få in träningen utan att den skulle ta för mycket av andra sysslor i anspråk. Att transportera sig till och från sitt jobb måste man ju ändå och då är det praktiskt att utnyttja den sträckan till en träningsform.

Att springa med en lätt löparryggsäck tycker jag är den bästa formen av transportträning. Om man har en dusch och handduk på jobbet så behöver man bara ha med ombyteskläder i ryggsäcken. I övrigt krävs inget mer. Bara ett par bra skor och koll på hur man ska springa på bästa sätt.

Igår valde jag att använda cykeln som transportmedel när jag jobbade på annan plats under dagen.

skog och sjö

skog sjö blomma

Sköna bonusar med transportträning är att man ofta får fina naturupplevelser och härlig frisk luft. Jag cyklade förbi både sjö och skog igår samt fick vara utomhus i strålande solsken. Detta gör jag så mycket hellre än att sätta mig på ett tåg eller en buss.

Gårdagens kontor var hos syster och jag fick två timmars cykling dit och lika långt hem. Och så fick jag sitta i ett fint hem och jobba däremellan!

jobb hos syster

Kaffe drack jag ur hennes fina roskopp.

jobb hos syster 2

Vackra blommor hade jag framför ögonen medan jag jobbade.

jobb hos syster 3

Balkongdörren lät jag stå lite öppen eftersom det svalkade skönt utifrån då.

jobb hos syster 4

Hon hade en massa krukor med små plantor. Få se vad det blir av dem framöver?

Eftersom jag satt där ensam fuskade jag lite och duschade inte efter morgonens transportcykling. Det är ju inte lika okej att skippa när man har sällskap. Men jag var inte ledsen eftersom jag gillar att gå runt i träningskläder.

Lämna en kommentar

Annons
Annons