Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Blåbärsgröt med jordnötssås

Så här på hösten är det ändå bra gott med en varm gröt till frukost. Det var vad jag var sugen på i morse i alla fall. Hade sett att Hurbrasomhelst-Hanna hade gjort en bärgröt toppad med jordnötssås härom dagen så den fick inspirera till min grötfrukost. Blåbärsgröt med jordnötssås, hur gott låter inte det?!!

Blåbärsgröt med jordnötssås 2

Jag började med att ta fram en påse med blåbär ur frysen. Sedan kokade jag 1 dl fiberhavregryn med 1 msk krossade linfrön, 2 dl vatten, rejält med kanel och lite salt i en kastrull. När det började puttra sänkte jag värmen och lät småkoka en stund. Sedan hällde jag i en rejäl näve blåbär samt knäckte i ett ägg. Jag rörde om då och då medan det puttrade så att blåbären skulle gå sönder och färga gröten.

blabarsgrot-med-jordnotssas-3

Medan gröten puttrade på spisen gjorde jag jordnötssåsen genom att blanda 1 tsk jordnötssmör med 1-2 msk vatten och en uns vaniljpulver. Jag rörde om tills jag hade en jämn och slät sås.blabarsgrot-med-jordnotssas-4

När gröten var klar hällde jag upp den i en djup tallrik, toppade med blåbär och jordnötssåsen samt hällde i mandelmjölk. Mmmm, som balsam för själen och bomull för magen!

Fick inte riktigt allt för mig själv då Smilla smakade friskt och glatt av denna gröt. Jag gillade den lena och goda gröten, men såsen fick ännu bättre betyg av mig. Det var första gången jag testade jordnötssås, men ser redan att det finns många användningsområden till den.

Ha en härlig höstlördag! ♥

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons